6. joulukuuta 2015

Älyttömät joululahjat -haaste

Oikein kivaa itsenäisyyspäivää kaikille :) Meillä on kalkkuna uunissa ja riisipuurot syöty, joten ihan kivasti menee. Eilen sain ripustettua ikkunaan jouluvalonkin, vaikka poikaystävä on sitä rankasti vastustanut :D En voi ymmärtää, miten joku ihminen ei tykkää jouluvaloista.. No, mennäänpä aiheeseen.

Ensinäkin kiitos haasteen saamisesta menee Katinkan kirjasto -blogin Katinkalle :) Ideana on listata 3-5 älytöntä joululahjatoivetta, jotka eivät olet nyt eivätkä ehkä koskaan toteutettavissa. Lisäksi minun tulisi haastaa kolme muuta blogia mukaan.


1. Ensimmäinen toiveeni on lomakämppä alpeilta ja jenkeistä minulle ja poikkikselle. Ihan kohtuullinen pyyntö minun mielestäni. Vitsaillaan aina, että kun ollaan rikkaita, niin ostetaan mökki alpeilta meille. Molemmat lasketellaan/lautaillaan talvisin ja kesäisin voitaisiin harrastaa vaellusta ja pyöräilyä siellä. Jenkeissä taas kävisimme aina shoppailemassa ja nauttimassa paremmista säistä.

2. Toinen toiveeni on, että saisin kirjoitettua kokonaisen tarinan alusta loppuun, johon olisin edes jollain tasolla tyytyväinen. Kaikenlaista on tullut aloitettua ja jätettyä kesken, kun inspis sitten aina iskee yhtäkkiä ja loppuu jossakin vaiheessa. Välillä olen kirjoittanut monia kymmeniä sivuja (A4), kun sitten haluaisinkin muuttaa tarinan rakennetta radikaalisti ja kyllästyn.

3. Kolmas toiveeni on toinen koira meille + rahaa sen ylläpitoon muutamaksi vuodeksi :D Meillä on siis yksi koira taloudessa ja se kaipaisi kovasti itselleen kamua, mutta ei ole oikein ollut taloudellisesti mahdollisuutta ottaa toista ja aikakin on vähän kortilla.


4. Neljäs toiveeni on se, että joku voisi minun puolestani suorittaa kouluhommia siten, että oppi jotenkin päätyisi päähäni, mutta minulle jäisi enemmän aikaa omille jutuille. Todella helppoa :D Tämä syksy on ollut todella raskas (melkein yhtä raskas kuin viime kevät) ja loka-marraskuussa burn outikaan ei kuulostanut kovinkaan kaukaiselta idealta. Kaipa se on niin, että tästä eteenpäin elämä on yhtä pää kolmantena jalkana juoksemista ja siihen täytyy vain totutella.

5. Viides toiveeni on, että saisin muutaman ekstravuoden parikymppisenä. Kolmikymppisyys kuulostaa niin paljon raskaammalta ajalta. Silloin pitäisi jotenkin kursia elämä kasaan ja oikeasti ottaa vastuuta itsestään. Silloin opiskeluni ovat myös takana päin (erikoistumista en laske) ellen tietysti väittele tohtoriksi, mutta se ei tietenkään tule ole samanlaista kuin tämä nykyinen opiskelu. Toisaalta on kivaa päästä sellaiseen seesteiseen elämänvaiheeseen, mutta muutama ekstravälivuosi ennen oravanpyörää olisi mukava.

Ja edelleen älyttömiä joululahjoja haastan miettimään Kirjaneidon tornihuoneen Kirjaneidon, Yöpöydän kirjat -blogin Niina T.:n ja Kirjamaailman Jaanan.

4 kommenttia:

 1. Kivoja toiveita :) itsekkin olisin joskus voinut ottaa tuon neljännen vaikka ikinä en ole ollut mikään suuri koulusta tressaaja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, minulla tuo nykyinen koulu on tehnyt hirveän koulustressaajan! En ole koskaan ennen ollut näin kouluorientoitunut ihminen kuin nyt. Mutta toisaalta ala, jota opiskelen, vaatiikin aika kovaa omistautumista.

   Poista
 2. Tähän oli kivaa, mutta vähän haastavaakin keksiä hyviä toiveita. Kiitos haastamisesta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo hankalaa keksiä toiveita, mutta sitten voi aina lähteä sellaiselle älyttömyyslinjalle :D

   Poista

Kiitos kommentista!