11. lokakuuta 2015

Seitsemän kuolemansyntiä Book Tag + yksi traileri siinä sivussa

Tykkään toisinaan seurailla booktubettajia Youtubessa ja olen erityisesti tykästynyt heidän Book Tag -videoihin, jotka ovat oikeastaan sama kuin haasteet suomeksi. Olen jo pitkään halunnut tehdä muutamia niistä täällä, ja tässä tulee nyt ensimmäinen sovellukseni. Muut jäävät vielä kypsymään luonnoskansioon. Ongelmani on se, että olen lukenut niin vähän, että haasteisiin tulee vastailtua aina niitä samoja kirjoja :( Täytyy siis kartuttaa omaa valikoimaa tässä välillä..

Seitsemän kuolemansyntiä -tagissa on ylläripyllärinä seitsemän syntiä ja jokaiseen syntiin liittyen jokin kirjabloggaamiseen liittyvä kysymys. Huom. suomennokset kysymyksiin ovat löyhiä. Tässäpä se sitten tulee:

1. Ahneus: Mikä on kallein kirjasi? Entä edullisin kirjasi?
Hirvittävän hankala kysymys, koska minä en juurikaan katsele kirjojen hintoja niitä ostaessani :D En oikeastaan ikinä osta kovakantisia kirjoja eli mitään ihan superkalliita hankintoja ei tule tehtyä. Lähinnä vertailen vain, että mistä saan aina milloin minkä kirjan edullisimmalla hinnalla, mutta en sen tarkemmin mieti kirjojen hintoja. Jos minä jonkun kirjan haluan, niin hinta on toissijainen asia, ellei hinta tunnu kunnon ryöstöltä. Monesti ostan pokkarit useamman kappaleen paketteina enkä sitten muista tarkkaa hintaa. Kindlellä minulla on nolla euroa tai yhden euron maksaneita kirjoja, ja on siellä jopa lähemmäs 20 dollariakin maksaneita kirjoja (ne kyllä kirpaisee). Jostakin syystä e-kirjojen hintarajani usein tuntuu olevan kahdeksan dollaria ja sitä kalliimpi ottaa aina päähän.

2. Viha: Kirjailija, johon viha-rakkaus-suhde?
En ihan hirvittävästi muodosta kirjailijoihin suhteita, varsinkaan mitään erityisen vahvoja viha-rakkaussuhteita. He joko ärsyttävät minua himpun verran tai ovat mielestäni hyviä siinä mitä tekevät. Jonkinlainen viha-rakkaussuhde minulla voisi olla esimerkiksi Diana Gabaldoniin. Pidin Muukalaisesta kirjana, mutta jatko-osat eivät iskeneet. Sitten katselin haastatteluja Gabaldoniin liittyen, ja ikäväkseni minun täytyi todeta, että kemiamme eivät kohdanneet.

3. Ylensyönti: Minkä kirjan olet ahminut/lukenut uudestaan ja uudestaan?
Tuossa kolmen kirjan haasteessakin aikoinaan totesin, että minä en oikeastaan lue mitään kirjoja uudestaan. Varsinkaan uudestaan ja uudestaan. Usein jätän ne aivan lemppareimmat kirjani lukematta uudestaan. On ihana muistella sitä kirjaa sen ensimmäisen lukukerran mukaisesti. Huonompia kirjoja saatan lukea useampaan kertaan saadakseni ne pois päästä ja muodostaakseni mielipiteeni kunnolla.

4. Laiskuus: Minkä kirja lukemista olet siirtänyt laiskuuden vuoksi?
Aika monen järkäleen. Haruki Murakamin 1Q84 osat 1-3 odottelee hyllyssä ja Song of Ice and Fire odottelee koko hela sarja, tosin ne kuuluu poikaystävälle. Ehkä noloin on Taru sormusten herrasta. Se on aikoinaan jäänyt häpeäkseni kesken, mutta puolustuksekseni sanon, että silloin olin nuori enkä jaksanut :D Kaksi tornia ja Entit hyydyttivät ja pahasti.

5. Ylpeys: Mistä kirjasta puhut eniten, jotta näyttäisit muiden silmissä fiksummalta?
Kaveripiiriini ei kuulu muita kirjanördejä kuin minä, eikä kukaan kaverini edes varmaan tiedä, miten paljon luen. Tai no, nyt sen alkanut paljastumaan heille hiukkasen. Lähinnä tulee puhuttua 50 Shades of Greyn ja Nälkäpelien tyyppisistä kirjoista, joista on jo elokuvat ja kaikki, ja jauhettavaa riittää. Ja joista puhuminen ei tee kyllä fiksunnäköistä, valitettavasti :D Koulukavereiden kanssa on muutenkin turha yrittää kuulostaa fiksummalta, kun sieltä aina tuntuu löytyvän joku fiksumpi ja enemmän asioista lukenut.

Ainut, minkä tähän keksin, on se, että saatan viljellä jotain kirjasanastoa tahattomasti. Esimerkiksi poikaystäväni mielestä sana dystopia on kamalaa hifistelyä ja yritystä näyttää fiksummalta. Minä kun olen kuvitellut, että se on osa ihan yleissivistystä, mutta ei kait sitten :D 

6. Himo: Mitä piirrettä pidät kirjan hahmossa viehättävimpänä?
Jäätävä itseluottamus on aina viehättävää ja sen olen usein huomannut hurmaavan minut puolelleen. Tietynlainen itsekkyys on myös superseksikästä. Järkevyys ja fiksuus on viehättävää, samoin kuin pieni mielipuolisuuskin. Näitä on niin monia. Eniten ratkaisee se, onko hahmo karismaattinen ja vetoava vai vähän tylsä ja mitäänsanomaton. Ulkonäön puolesta en osaa oikein muuta sanoa kuin, että ihan blondit hiukset eivät viehätä.

7. Kateus: Minkä kirjan haluaisit saada lahjaksi kaikista eniten?
Joku kallis koulukirja olisi aina kiva saada lahjaksi, mutta jos nyt puhutaan vapaa-ajan kirjallisuudesta, niin sitten varmaan joku klassikko. Niiden omistaminen ei koskaan harmita. Mutta en minä kyllä mitään erityisemmin halua. Ehkä ennemminkin niin päin, että jouluna aina odotan isältäni tulevaa kirjapakettia, joka on tähän mennessä aina yllättänyt. Siinä on hauskaa juuri se, miten random-kirjoja tulee luettua.


Siinäpäs ne tulivatkin. Youtubessa näissä yleensä haastettiin kolme ihmistä, mutta minua ahdistaa ihan mielettömästi muiden ihmisten haastaminen, joten jätän sen nyt välistä. Pelkuri kun olen. Jos siellä on kuitenkin joku, jonka mielestä on hauskaa väsätä haasteita, niin ei muuta kuin seitsemää kuolemansyntiä miettimään.


Ja Pride And Prejudice And Zombies -traileri on tullut ulos. Näyttää siistiltä :D En ole kirjaa lukenut, mutta luulenpa, että jätän sen väliin ja nautin vain elokuvasta, kun se näyttää sen verran laadukkaalta. Trailerin alku näytti niin hyvältä, että melkein toivoin, että se olisi ihan perinteinen Ylpeys ja ennakkoluulo. Mikään määrä elokuvaversioita lemppari-Austenistani ei ole liikaa :D Tai ylipäänsä Austeneista..

Niin ja pieni ilmoitusluontoinen asia: muuttelen tulevien postausten ajastuksia nyt sillä tavalla, että niitä tulee tiiviimmällä syötöllä. Kyllästyin, kun ajastuslista menee kuukauden päähän, ja yritän kiriä blogiani tässä nyt vähän ajan tasalle.

9 kommenttia:

 1. Onpas hauska haaste, ja mielenkiintoisia vastauksia! Book-tag -videot on kyllä kivoja, ja samanlaisia haastepostauksia on aina kiva lukea. Niitä on myös sen verran kiva tehdä, että voisinkin oikeastaan napata tämän haasteen omaan blogiini :) Ja kieltämättä tuon trailerin alku saa toivomaan ihan perinteistä versiota :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, näiden vastauksia on aina kiva lukea :D Kivaa jos joku muukin jaksaa vastailla! Tämä oli ehkä vähän poikkeava niistä booktageista kun ei sinänsä tarvinnut nimetä yksittäisiä kirjoja välttämättä vastauksiin niin oli minullekin vähän helpompi tehtävä :)

   Poista
 2. Minä alan heti rustailla vastauksia :)

  VastaaPoista
 3. Kiva idea :) Voisin myös vastata.

  VastaaPoista
 4. Onpas kiva idea, innostuin heti kokoamaan vastauksia! Ja että tuo traileri on lupaava: alku vaikutti niin janeaustenmaiselta ja kuinkas sitten kävikään... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mä tykkään lukea ja katsella näitä haaste-videoita niin olen niitä huvikseni sitten tehnyt luonnoksiksi :D Joo, en ihan hirvittävästi odotellut tuota elokuvaa, vaikka olinkin siitä kuullut, mutta nyt innostuin!

   Poista

Kiitos kommentista!