18. elokuuta 2017

Lukumaraton 19.8.2017 (päivittyvä postaus)

Heippa kaikille!

Elokuun lukumaratonille päätin hetken mielijohteesta osallistua, mutta tyylini on hieman perinteisestä poikkeava. Alla olevasta kuvasta näette tämän viikonlopun tiivistetyn suunnitelman:


Tavoitteenani on:

1. Katsoa 2-4 jaksoa Magiciansia. Todennäköisesti ratkean ja katson enemmän, mutta olisi hirvittävän mukavaa, jos saisin pidettyä kurissa telkkarin katselun.

2. Lukea tenttiin, joka on ensi viikolla. Huoh. Jos nyt tuon ohukaisen kirjan saisin lukaistua viikonlopun aikana, olisin ikionnellinen...

3. Lukea Viattomuuden aika loppuun. Se on ollut minulla iltalukemisena kesän alusta lähtien ja on ollut jotenkin hirvittävän vaikea saada sitä avatuksi aina taukojen jälkeen, joten jos sen nyt rykäisisi loppuun. Olen sivulla 216 tällä hetkellä.

4. Aloitella Kuuraa. Tai sitten jotakin muuta kirjaa, jos Kuura ei nappaa.

5. Pelata Crashista yksi erittäin v-mäinen maa loppuun.

6. Käydä koiran kanssa lenkillä ja nautiskella pitkistä unista.

Aloitan maratoonaamisen klo 21.00 tänään, tuolloin katselen Magiciansia hyvin todennäköisesti. Sitä ennen on vielä jos jonkinlaista puuhaa kotosalla. Päivittelen postausta aina ajoittain :)

19.8.2017 klo 10.55
Eilen tuli katsottua 1 jakso Magiciansia, luettua 20 sivua Viattomuuden aikaa ja vähintään 5 yritystä Crashin maata. Nyt katselen lisää Magiciansia ja sitten voisin lukea vähän siihen tenttiin, josta jo aiemmin mainitsin.

Sivulaskuri: 20 sivua.

19.8.2017 klo 18.50
Muuta tunti enää jäljellä. Päivän saldoa:
- Tenttiin lukeminen kääntyi aamulla 2.5 tunnin päiväuniksi
- Tenttikirja on edistynyt 93 sivun verran
- Viattomuuden aika on edistynyt jälleen 20 sivun verran. Ihan ookoo tulos
- Magiciansia on tullut katsottua yhteensä jo neljä jaksoa, nyt loppuu sen katselu :D
- Koira viety tunnin lenkille, pyykkikoneen käyn kohta käynnistelemässä
- Crashin maa edelleen suorittamatta. Arrrgghhh.


Tavoitteena vielä: lukea Viattomuuden aika loppuun ja tenttikirjaa vaikkapa 50 sivua (tämän illan aikana, tuskinpa muutamassa tunnissa onnistuu). Tenttiin lukeminen on vähän hitaampaa kuin muu lukeminen, kun yllättäen pitää yrittää vähän enemmän keskittyä ja sisäistääkin asioita :D

Sivu laskuri: 133

19.8.2017 klo 21.00
Lukumaraton päättyy osaltani hyviin fiiliksiin. Oikeastaan en itse nimittäisi tätä edes lukumaratoniksi. Vuorokausi tuntui melko tavalliselta vapaapäivältä enkä keskittynyt pelkästään lukemiseen vaan puuhastelin vähän sitä sun tätä.

Tavoitteista:

1. tavoite oli katsoa 2-4 jaksoa Magiciansia. Katsoin neljä eli maksimimäärän. Olen iloinen, ettei määrä ylittynyt ja sain aikaiseksi jotain fiksuakin.

2. tavoite oli lukea ensi viikon tenttiin. Luinkin omasta mielestä kunnioitettavat 93 sivua :D

3. tavoite oli lukea Viattomuuden aika loppuun, yhteensä sivuja tuli 88. Viattomuuden aika oli erinomainen klassikko ja hyvä lisäys lukemiini kirjoihin. Kertoi sellaisesta ajasta ja paikasta, johon olen melko vähän tutustunut. Ei mikään kevyin klassikko luettavaksi, vaikka pituus ei olekaan päätä huimaava. Teksti on melko jaarittelevaa ja tarina etenee verkkaiseen tahtiin.

4. tavoite oli aloitella Kuuraa. Sain kuin sainkin luettua vielä tässä muutaman tunnin aikana 50 sivua Kuuraa, mainiota! Vaikuttaa kiinnostavalta, vaikka olenkin melko lähtökuopissa. Kieli ehkä vähän häiritsee vielä, mutta luulen, että totun siihen kirjan edettyä. Monesti suomalaisia YA-kirjoja lukiessa kieli häiritsee alkuun aika paljon, mutta unohtuu siten taustalle.

5. tavoite oli pelata Crashista yksi v-mäinen maa loppuun. Ei onnistunut :D

6. tavoite oli viedä koira pitkälle lenkille ja nautiskella pitkistä unista. Molemmat kohdat suoritettu vaivatta läpi ja bonuksena nuo 2.5 tunnin päiväunet. Jaksaa taas painaa.

Aika hyvin, 5/6 tavoitteesta saavutettu. Sivumäärä jäi melko pieneksi, mutta toisaalta tarkoitukseni ei ollutkaan lukea tällä kertaa ihan niin paljoa. Huomenna olisikin sitten töiden aika.

Hauskaa ja antoisaa maratonia kaikille niille, jotka jatkavat!

Sivulaskuri: 231

6 kommenttia:

 1. Kuulostaapa mukavalta suunnitelmalta! Crash ykkösen viimeinen saari on aivan tajuttoman ärsyttävä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siellä viimeisessä saaressahan minä :D :D

   Poista
 2. Tsemppiä! Magiciansia olen suunnitellut katsovani, mutta vielä en ole malttanut aloittaa. Vaikuttaa mielenkiintoiselta kyllä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mä ihan sattumalta aloitin sen katsomisen ja on kyllä ollut hyvä! En ollut kuullut mitään koko sarjasta ja oletin, että olisi joku kliseinen ja blaah, mutta toimii

   Poista
 3. Tsemppiä maratoniin :) Hauska idea laittaa itselle jotain pieniä tavoitteita, oli ne sitten kirjoihin liittyviä tai ei. Itsekin olen juuri pelaillut lempparini kolmannen Crashin jälleen läpi, sitten voisikin hypätä ykkösen pariin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo munkin lemppari on se kolmas, mutta orjallisesti teen ne ykkösestä kolmoseen järjestyksessä ja säästelen kolmosta loppuherkuksi :D

   Poista

Kiitos kommentista!