4. helmikuuta 2019

#hyllynlämmittäjät2019

Osallistun tänäkin vuonna hyllynlämmittäjä-haasteeseen eli tarkoituksena on lukea omaan hyllyyn unohtuneita kirjoja. Minulla on vuodelle 2019 tavoitteena, että lisäisin entisestään e-kirjojen lukemista, ja vähentäisin fyysisten kirjojen massaa kirjahyllystä sekä niiden hankkimista. 

Olen vihdoinkin alkanut heräämään kunnolla tähän ympäristö-hässäkkään. Sen myötä tavoitteenani on vähentää mm. tavaran hankkimista, ja valitettavasti lasken tähän mukaan myös fyysiset kirjat, vaikka onhan niitä ihana omistaa ja kyllä ne kuvissa toimivat aina paremmin kuin tuo kännykän näytön surkea kuvaaminen. No, pitää alkaa kekseliääksi siltä saralta!

#hyllynlämmittäjät2019:1. Laini Taylor - Strange the Dreamer
Olen jo kerran joskus aloitellut kirjaa, mutta lopettanut parinkymmenen sivun jälkeen. En ollut mikään Taylorin Daughter of Smoke and Bonen suurfani toisin kuin lähes kaikki muut (tykkäsin kyllä, mutten rakastunut), joten minulla on pieniä epäilyksiä myös tämän suhteen. 

2. Holly Bourne - Oonko ihan normaali?
Tätä sarjaa on kehuttu niin paljon, että pakkohan tähän on tarttua jossain vaiheessa. Tämä on myöskin listan ainoa e-kirja, vaikka niitä roikkuu minulla myös jonkin verran Kindlessä, Adlibriksessä, Audiblessa jne paaaaljon. Vähän epäilyttää olenko minä, lähes kolmikymppinen nainen, ihan oikeaa kohderyhmää tälle :D Kokemuksia kellään kolmikymppisellä?

3. Sylvain Neuvel - Uinuvat jättiläiset
Oli jo viime vuoden hyllynlämmittäjissä. En tiedä miksi tämä ei tule luetuksi. Ärsyttävää.

4. Elina Rouhiainen - Aistienvartija
Ei ole ehtinyt lämmittää hyllyäni kovinkaan kauaa, mutta toiveissa on, ettei lämmittäisi sitäkään vähään. Jostakin syystä tämä on jumittumassa hyllyyni kovaa vauhtia eikä koskaan kutsu minua luokseen.

5. Milja Kaunisto - Luxus
Luxus voisi olla kivaa kesälukemista?

6. Nathan Hill - Nix
Isäni antoi tämän minulle yli vuosi sitten joululahjaksi. Viime vuonna sain vihdoin luettua isältäni saaman Kuin surmaisi satakielen. Tänä vuonna sitten yritän selättää tämän. (Tänä vuonna isäni antoi minulle Homeroksen Odysseian, ehkäpä saan senkin luettua...)

7. Emmi Itäranta - Teemestarin kirja
Itärannan Kudottujen kujien kaupunki oli ihan hyvä kirja, mutta ei jäänyt mieleeni erityisen vahvasti, joten ei ole tullut tähän tartuttua.

8. Haruki Murakami - 1Q84
Tämä on listan toinen kirja, joka oli jo viime vuonna hyllynlämmittäjissä. Kaikki varmasti arvaavat miksi tätä ei ole tullut luettua :D

9. Leigh Bardugo - Wonder Woman
Tätä on kehuttu hurjasti ja olen melko intohimoinen sarjakuvaelokuvien seuraaja, joten luulisi, että tämä olisi uponnut heti, kun se postista saapui. Jotenkin vain tuntuu, etten osaa lukea tätä, kun odotan aina vain niitä leffoja.

10. J. K. Rowling ja Jim Kay - Harry Potter ja viisasten kivi
Niin kaunis ja ihanan näköinen, että nämä ovat unohtuneet koristeeksi hyllyyni. Tänä vuonna aion saada nämä kuvitetut versiot luetuksi.

2 kommenttia:

  1. Nuo kuvitetut Potterit on ihania! Mulla on niistä vielä Azkabanin vanki kesken, voisinkin jatkaa pian sen lukemista. Emmi Itärannan kirjat on myös suosikkejani. 1Q84 sen sijaan on jäänyt mullakin hyllynlämmittäjäksi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ne on niin kauniita, että katselen niitä vain enkä lue :D Kerään sisua, että vihdoin saisin selätettyä tuon 1Q84:n. En kestä, jos se on vielä ensi vuonnakin listalla :'D

      Poista

Kiitos kommentista!