14. toukokuuta 2017

Martine Leavitt: Keturah and Lord Death


Keturah asuu pienessä Tide-by-Roodin kylässä ja elää yksinkertaista maalaiselämää isoäitinsä kanssa. Eräänä päivänä Keturah seuraa mahtavaa hirveä metsään ja eksyy useaksi päiväksi. Hänen voimansa ehtyvät päivä päivältä, kunnes Keturah ymmärtää olevansa viimeisellään. Silloin näkee Herra Kuoleman edessään, joka on nuori ja komea mies. Keturah ei ole vielä valmis kuolemaan, ja hänen onnistuu sopia, että jos hän löytää tosirakkauden 24 tunnin sisällä, Keturah saa jatkaa elämäänsä.

Keturah and Lord Death oli hyvinkin perinteistä fantasiaa brittimaisemissa historiallisissa puitteissa. Keturah on viaton ja herttainen tyttö, joka uskoo tosirakkauteen eikä aio mennä naimisiin muusta syystä. Hänen isoäitinsä sinnittelee hengissä, sillä hän on Keturahin ainut turva ja ilman isoäitiä Keturahilla ei olisi keinoja saada tuloja mistään.

Keturah oli myöskin ihanan optimistinen ihmisten ja oman pienen, köyhän kylänsä suhteen. Kyläläiset olivat välillä hyvinkin tuomitsevia Keturahia kohtaan, mutta Keturah ei siitä harmistunut vaan ymmärsi aikuismaisella tavalla reaktiot ja halusi silti auttaa muita.

Kivaa lukea välillä näitäkin kirjoja, joissa keskitytään elämän peruskysymyksiin, kuten rakkauteen ja kuolemaan. Tarinassa on nimenomaisesti lukijaa lähellä ihan tavalliset ongelmat. Tykkään lukea paljon suuren skaalan ja maailmanlopun kirjoja, mutta väliin nämä rauhallisemmat kirjat lämmittävät.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!