3. toukokuuta 2017

Julie Kagawa: The Immortal Rules (Blood of Eden #1)

Minulle tuli tuossa alkuvuodesta joku vampyyrien haikailu ja luin useamman vampyyrikirjan. The Night Huntress oli eroottista toimintaa ja tämä Kagawan kirja taas on selkeämmin nuorille aikuisille suunnattua toimintaa.


The Immortal Rules on samaan aikaan sekä dystopia- että vampyyrikirja. Allison Sekemoto elää erään kaupungin laitamailla "rekisteröimättömänä" ihmisenä, jonka ainoana tehtävänä on selvitä päivästä toiseen joutumatta vampyyrin syömäksi tai muiden ihmisjengien tappamaksi. Ystäviä on turha hankkia, he kuolevat joka tapauksessa huomenna. Eräänä yönä Alliesta kuitenkin tulee inhoamansa hirviö ja koko hänen elämänsä menee päälaelleen. Kun Allie joutuu pakenemaan kaupungista, lyöttäytyy hän ihmisporukkaan, joka etsii Edeniä, paikkaa, josta saattaa löytyä maapalloa vitsanneen pandemian parannuskeino.

Alkuun kirja kulki melko hidasta tahtia eteenpäin ja skippailin aika paljon sivuja, joissa kerrottiin vampyyritaustaa. Niin paljon on tullut nyt kaikenmaailman vampyyrilegendaa lueskeltua, että infodumppaus riitti :D Itse kertaalleen keskeytinkin kirjan hitaan tahdin vuoksi, mutta sanoisin, että hitaan alun selättäminen oli ihan kannattava sijoitus. Rauhallisesti rakennettu dystopiamaailma oli mahtavaa luettavaa. Maailma on näissä todella jännittävä; sellainen postapokalyptinen, josta tulee vähän mieleen Walking Dead.

Yleensä nuorten aikuisten kirjat ovat tällaisissa genreissä melko erilaisia. Tyttö ei juuri koskaan ole vampyyri ja miehet pelastavat heikot tyttelit pulasta. Kagawa on kivasti kiepsauttanut tätä asetelmaa toisinpäin. Vampyyrien synkkää puolta myös tutkiskellaan tässä kirjassa ihan eri tavalla kuin muissa aiemmin lukemissani. Allison on koko elämänsä inhonnut vampyyreita ja muuttuu itse sellaiseksi. Hän haluaa elää vampyyrinä, mutta se tarkoittaa sitä, että hänen on saatava verta ihmisestä. Oli hauskaa päästä pohtimaan itsekin tilannetta ikään kuin omalta kannalta eli mitä itse ajattelisi ja tekisi samassa tilanteessa.

Hahmoista voisin ehkä sen verran sanoa, että Allie oli perushyvä päähahmo. Hän oli melkoisen kova mimmi selviytymään ja hänen tunteisiin oli helppo samaistua ja harmistua hänen puolestaan. Toisaalta Allie oli minun makuuni vähän turhan hyvä ihminen ja olisi voinut olla muutamalla lisärosolla vielä parempi hahmo. Allien lisäksi kirjassa esiteltiin useampi hahmo, jotka olivat ihan kivoja, mutta kenestäkään en innostunut ihan yli äyräiden. Varsinkaan pääparin kemia ei toiminut minun kohdallani. Tarina oli kuitenkin sen verran hyvä, että se päässyt haittaamaan lukukokemustani.

Olen lukenut Kagawalta myös The Iron Fey -sarjan ja täytyy sanoa, että jostakin kummallisesta syystä tykkäsin siitä ainakin näin ykköskirjan perusteella enemmän. The Immortal Rulesin pitäisi kaiken järjen mukaan olla enemmän mieleeni - tyttö on sisukkaampi, toimintaa on runsaasti ja maailma paljon fiksumpi. Täytyy tarttua seuraavaan osaan ja arvioida sitten taas uudestaan...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!