4. kesäkuuta 2017

Pikaisia kuulumisia yleisesti ja pohdintaa vloggaamisesta

Heipsan!

Tämä kevät on ollut minulle erinomainen lukemisten suhteen. Olen useamman kirjan lukusuunnitelmaani edellä ja kaikki sujuu kuin rasvattu. Kummallista, miten toisinaan kaikki sujuu niin näpsäkästi. Päässä vilisee monen monta kirjaa, jotka haluaisin lukea heti, mutta osaa ei ole rahaa ostaa eikä niitä löydy kirjastostakaan.


Kesän lukulistalla olisi ainakin Nicola Yoonin Kaikki kaikessa, Kiersten Whiten And I Darken ja Marie Lun The Rose Society. Yleensä, kun teen näitä listoja, niin en pysy niissä sitten millään, mutta katsotaan, josko kerrankin onnistuisi. Henkilökohtaisesti olen tällä hetkellä melko jännässä paikassa, työt ovat alkaneet ja taas on otettu iso harppaus kohti omaa ammattia.

Sitten siihen toiseen asiaan. Olen tässä jo tovin pohdiskellut videoarvostelujen tekemistä. Uskaltaisinko vaiko en? Useamman videonkin olen huvikseni kuvaillut ja täytyy sanoa, että yllättävän tuskattomasti olen pystynyt niitä katselemaan, vaikka toki myötähäpeääkin olen tuntenut. Mitäänhän en tietenkään osaa editoida ja äänet tulee tietokoneen karmeasta mikistä, mutta silti on ollut ihan hauskaa kokeilla jotakin uutta.

Erityisesti mietityttää tietysti tämä anonyymiys, jonka takana nytkin kirjoittelen. Onko videoiden julkaiseminen noloa? Voiko siitä olla jonkinlaista haittaa ammattiminälle tai muuta vastaavaa? Kaikkea pyörittelee mielessä ja toisaalta naurattaa se, että ei kai noihin kirjavideoihin kukaan vahingossa törmää ja se olisi lähinnä omaksi huvikseni muutenkin.

Kiinnostaisikin tietää, että kuinka moni muu bloggaaja on miettinyt vloggausta? Mikä on ollut esteenä lopulta, että ette ole päätyneet videoita julkaisemaan? Kiinnostaisiko ketään katsella lisää suomalaisia kirja-vlogeja? Suomessa on aika vähän kirja-vloggaajia ja itse profiloituisin puhumaan lähinnä nuorten aikuisten kirjoista, kun niitä enimmäkseen kulutan.

8 kommenttia:

 1. Vlogit ovat kivoja. Itse en halua puuhaan ryhtyä, koska pidän blogiani mieluiten anonyymisti, mutta katselen toisten vlogipostauksia mielelläni. Näin äikänopena pidän vlogia (kirjavlogia) kiinnostavana senkin takia, että se voisi houkutella myös nuoret kirja-arvostelujen pariin. Kannustan kyllä kirjavlogipostaukseen - Suomessa niihin tosiaan törmää vain harvakseltaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuo anonyymiys on kyllä aikamoinen kynnyskysymys minullekin... Täytyy harkita :D

   Poista
 2. En ole pitänyt, mutta jos kiinnostaa, niin kokeile ihmeessä.
  Tuo Nicola Yoonin kirja oli hyvä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä ottaa lukuun se sitten pikapuolin! :)

   Poista
 3. Ala vaan pitää!!Suomalaisia kaivattaisiinkin. Itse en uskalla 😃

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaatii kyllä jonkin verran pokkaa :D Ehkä voisin huvikseni muutaman videon verran kokeilla. Jos sitten ahdistaa, perun koko höskän :D

   Poista
 4. Itse nykyisin tuijottelen youtubea enemmän kuin lueskelen blogeja (yksi suuri syy lienee blogilistan katoaminen, ei ole enään yhtä hyvää paikkaa mistä nopealla silmäyksellä näkisi päivittyneet blogit.)
  Samalla on omakin bloggausinto kadonnut, vlogia mietin mutta ikä ja oman naaman sinne laittaminen estävät. Varmasti seuraisin sinun omaasi kun saman genren kirjoja luemme aika paljon :) Paria enkun kieleistä booktubettajaa seuraankin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aloita sinäkin niin minäkin uskallan :D Mä luulen, että olisin ehkä vähän liian hölpsö suomalaiseksi vloggaajaksi... Kerään rohkeutta ja kokeilen ehkä salaa kohta sitten :D

   Poista

Kiitos kommentista!