21. tammikuuta 2019

Cynthia Hand, Brodi Ashton ja Jodi Meadows: My Lady Jane (The Lady Janies #1)

Luin My Lady Janen jo viime kesänä, mutta tämä postaus on jäänyt luonnoslaatikkoon monen muun ohella odottelemaan sitä hetkeä, kun jaksan taas palata tänne blogin puolelle. No, nyt se hetki vihdoin koitti, joten tässäpä tulee tekstiä.


My Lady Jane sijoittuu 1500-luvulle, kun nuori Edward on astumassa kuninkaan saappaisiin kaoottisessa tilanteessa. Maassa metsästetään Ethianeita, jotka ovat ihmisiä, jotka voivat muuttaa muotoaan eläimeksi niin halutessaan. Poliittinen peli maassa käy kovana ja Edward joutuu naittamaan serkkunsa Janen tuntemattomalle Giffordille. Jane ei tästä suuremmin riemastu, sillä hänellä ei ole ollut kiire avioliittoon. Jane ei myöskään tiedä etukäteen sitä, että Gifford on ethianilainen ja päiväsaikaan aina hevosen muodossa. Gifford ei nimittäin osaa tahdosta muuttaa itseään ihmismuotoon, ja Jane huomaakin olevansa käytännössä naimissa hevosen kanssa.

Kesällä kaipailin jotakin hauskaa ja kevyttä luettavaa, kun My Lady Jane osui käteeni. Se oli maannut kirjahyllyssäni jo hyvän tovin, ja toisinaan epäilin, ettein koskaan saisi sitä luetuksi. Tuo kansi oli jostakin syystä aika luotaantyöntävä eikä yhtään sopinut mielestäni kirjan tunnelmaan, joka hersyi hauskuutta ja vauhdikkaita tilanteita.

Tässä oli osattu sekoittaa juuri oikea määrä historiaa ja toisaalta lisätty tarinaan fantasiaelementtejä ja muita omia koukeroita. Tykkäsin tästä kokonaisuudessaan paljon. Hahmot olivat sympaattisia ja heidän väliset suhteet saivat minut kihertämään naurua useaan otteeseen. Erityisesti Janen ja Giffordin välisestä kehityksestä oli osattu ottaa kaikki ilo irti. (Naurattaa vieläkin näin 6kk jälkikäteen!). Tarina oli myöskin yllättävän vauhdikas ja sisälsi hyvinkin paljon toimintaa ja jännitystä. Jotenkin olin olettanut, että tämä olisi romanttinen kirja.

Historiallista YA-kirjallisuutta on melko vähän, joten tämä oli siinäkin mielessä mukavaa vaihtelua. Olihan juoni hieman ennalta-arvattava, ja se ärsytti minua ainoana asiana kesähelteillä. Jos kuitenkin kaipaat kevyttä luettavaa, joka pistää hymyilyttämään ja sisältää hieman fantasiaa muiden juttujen ohella, tässä on erinomainen kirja!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!