11. tammikuuta 2019

Kuinka kävi: TBR 2018 ja #hyllynlämmittäjä vuodelle 2018

Jälleen on pieni tovi vierähtänyt siitä, kun viimeksi tänne kirjoittelin. Olen päivitellyt enemmän lukemisiani tuolla instagramin puolella ja Goodreadsissä (jonne arvostelen melkeinpä aina kirjat), joten siellä ehkä saa ajantasaisempaa tietoa lukemisistani. Välillä on sellainen olo, että vaikka olisi aikaa niin kiinnostus ei vain yksinkertaisesti ole riittänyt bloggailuun. En jaksa ottaa asiasta sen suurempaa stressiä; kirjoittelen tänne sitten, kun siltä tuntuu.

Tänään asialistallani oli tulla vähän päivittelemään, miten viime vuonna asettamani TBR2018-lista ja #hyllynlämmittäjä ovat sujuneet.

Hyllynlämmittäjähaasteessa minulla oli 13 kirjaa mukana:


1. Peter Hoeg: Lumen taju.
Sain luetuksi omaksi ihmetykseksenikin. Ihan ookoo, mutta ei tämä minua trillereiden ystäväksi kääntänyt. Tarina oli omituinen ja minun kohdallani se oli ehkä vähän liiankin omituinen. 

2. Harper Lee: Kuin surmaisi satakielen
Sain luetuksi myös tämän, mutta kuvaa en ole ehtinyt nappaamaan. Kuin surmaisi satakielen on ihan kelpo klassikko, mutta ei noussut klassikoiden aateliin minun hyllyssäni. 3. Tove Jansson: Kesäkirja
Kesäkirjan luin saaristossa lähellä Tove Janssonin omaa saarta. Ihana!

4. Haruki Murakami: 1Q84
Yllättävää... Jostakin syystä 1Q84 ei tullut luetuksi :D Ehkä vuosi 2019 on 1Q84:n vuosi.

5. Sylvain Neuvel: Uinuvat jättiläiset
Uinuvien jättiläisten roikkuminen edelleenkin hyllyssä on suurin harmituksen aiheeni. En tiedä miksi tähän on niin pirun vaikea tarttua. Nyt minulla on meneillään alkuvuoden romanssivillitys eikä Uinuvat jättiläiset edelleenkään houkuta.


6. Erika Vik: Hän sanoi nimekseen Aleia
Tästä kirjasta tein jopa postauksen tänne. Tykkäsin oikeastaan todella paljon ja nyt muistinkin, että pitäisipä tarttua jatko-osaan.

7. V.E. Schwab: Vicious
Aloitin Viciouksen ainakin kertaalleen vuonna 2018. Mieliala ei vain osunut kohdilleen enkä päässyt ensimmäisistä sivuista eteenpäin. V.E. Schwab on kuitenkin yksi lempparikirjailijani YA-genressä, joten tämä on ihan pakko saada päätökseen!

8. Leah Reader: Cam Girl
Cam Girl taitaa olla niitä kirjoja joita en saa luetuksi muuta kuin pakon uhalla.9. Kiersten White: And I Darken
And I Darken oli juuri niin hyvä kuin kaikki olivat kehuneet, mutta todella erilainen verrattuna siihen mitä odotin. Jatko-osat odottavat hyllyssä...

10. Rainbow Rowell: Eleanor & Park
Aloitin myös Eleanor&Parkia vuonna 2018 ja pääsin vähän sisällekin kirjaan. Täytyy ehdottomasti tänä vuonna jatkaa.


12. Siiri Enoranta: Nokkosvallankumous
Hui, suomalainen YA osaa olla synkkää. Nokkosvallankumous riipaisi kyllä aika syvältä.

11. Julie Berry: The Passion of Dolssa
Tämän voisin sisällyttää oikeastaan vuoden 2019 hyllynlämmittäjiin, koska haluaisin lukea tämän, mutta jotenkin tähän ei vain ole tullut tartuttua.


13. Sarah Beth Durst: The Queen of Blood
Afrikan mailla ja mantereilla tuli lueskeltua The Queen of Blood, josta en enää muista tarkempia mielikuvia. Ihan hyvä YA-kirja, muttei jäänyt mieleeni mitenkään superhyperhyvänä.

Eli hyllynlämmittäjä-haasteen tulos on 7/13. Sanoisin, että melko jees tulos, vaikka pitikin ehkä vähän sykkiä.

Lisäksi tein tuolloin vuoden alussa TBR-listaa  yleisesti / YA-TBR-listaa, joka näytti seuraavalta:


1. Holly Black: Cruel Prince
Yritin olla lukematta tätä hyvin pitkään, jotten joutuisi odottelemaan jatko-osia pitkään. Sorruin ja luin The Cruel Princen kuitenkin kesällä. Oli kyllä yksi mielenkiintoisimmista YA-kirjoista.

2. Kiersten White: And I Darken.
Yllä oli tarkempi kuvaus, mutta tämän siis sain luetuksi.

3. Marie Lu: Warcross.
Aloitin tämän nyt vuoden 2019 puolella.

4. Laini Taylor: Strange the Dreamer
Aloitin Strange the Dreameria, mutta tämäkin on aika paksu kirja ja jotenkin hyydyin heti alkuuni :D

5. V.E. Schwab: A Conjuring of Light.
Oih, luin A Conjuring of Lightin. Tämä sarja oli jotenkin niin hieno kaikessa omaperäisyydessään ja hahmoissaan ja kaikessaan. Aivan minun tyyppiseni. 

Eli 3/5 tuli luetuksi.

Olipas ihana palata noihin kesäisiin kuviin, joissa valoa riittää ja kukat kukkii. Mitenkäs muiden haasteet onnistuivat? Seuraavaksi ptiäisi varmaan alkaa asettamaan vuoden 2019 vastaavia haasteita...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!