21. maaliskuuta 2016

Kasie West: Pivot Point (Pivot Point #1)


Kun Addien vanhemmat ilmoittavat eroavansa, täytyy Addien käyttää hyväksi kykyään nähdä vaihtoehtoiset tulevaisuudet ja päättää lähteäkö isänsä kanssa elämään ulkomaailmaan tavallisten ihmisten kanssa vai jatkaako elämää paranormaalien ihmisten keskellä äitinsä kanssa. Addie siis asuu alueella, jossa elävät erilaisia kykyjä omaavat ihmiset. Elämä normaalien keskellä kuulostaa kamalalta ja valinnan pitäisi olla helppo, mutta tutkiessaan vaihtoehtoisia tulevaisuuksia Addie ei enää tiedä mitä tehdä. Toisessa tulevaisuudessa koulun kuumin urheilijapoika antaa jakamattoman huomionsa Addielle ja toisessa hän taas tapaa pojan, joka on menettänyt tulevaisuutensa urheilijana ja jonka kanssa Addie on enemmänkin kaveripohjalla, mutta jonka kanssa suhde tuntuu aidolta.
Pivot Pointin idea oli kyllä todella hauska. Kirja oli melko kevyttä ja nopeaa luettavaa, mutta piti otteessaan ja kumpikin vaihtoehtoinen tulevaisuus koukutti lukemaan aina lisää. Harvemmin törmäilee tällaisiin vaihtoehtoisia tulevaisuuksia tms. esitteleviin kirjoihin ja teema oli kivaa vaihtelua perushommiin.

Maailma oli erittäin kiinnostava, joskin itse tykkäsin ehkä himpun verran enemmän kappaleista paranormaalissa maailmassa. Kaikki oli tosiaan niin huolella suunniteltua paranormaalissa maailmassa ja normaalien ihmisten maailma tuntui vähän tylsältä verrattuna paranormaaliin. Tähän voi myös vaikuttaa se kummasta romanssista päätyy pitämään enemmän.

Nuorten aikuisten kirjallisuudessa voi olla melko synkkiä ja syvällisiäkin sci-fi kirjoja, mutta Pivot Point kuuluu enemmänkin sellaiseen vauhdikkaaseen ja lentävään tekstiin, jossa keskitytään lukijan viihdyttämiseen. Tarinassa romanssit olivat aika suuressa osassa, mutta iha hurjaa syvyyttä romansseilla ei ole ja kirjalla myös niiden lisäksi muuta juonenpätkää. Pivot Point oli sellainen kiva välimuoto, jossa kumpikaan puoli ei hallinnut liiallisesti.

Kaiken kaikkiaan viihdyttävää luettavaa omaperäisellä maailmalla. Kolme ja puoli tähteä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!