2. maaliskuuta 2016

Kerstin Gier: Safiirinsini (Rakkaus ei katso aikaa #2)


Kun 16-vuotiaasta Gwendolynistä tuli perheensä aikamatkaaja muutama päivä sitten, muuttui hänen elämänsä täysin. Nyt hän opettelee ulkoa sanoja, joita ei saa sanoa 1700-luvulla ja tanssimaan menuettia. Kun kukaan ei kerro Gwendolynille koko totuutta aikamatkailusta, hän aikoo ottaa siitä itse selvää. Samaan aikaan välit Gideonin kanssa muuttuvat monimutkaisemmiksi ja monimutkaisemmiksi, mutta Gwendolyn osaa onneksi toimia tiukoissakin tilanteissa.

Tarina aikamatkailusta oli jälleen kerran hauskaa ja vauhdikasta luettavaa, mutta edelleen sarjan kokonaistuntuma on hyvin kevyt. Juoni on melko mitäänsanomaton näissä kirjoissa, tarina on edistynyt ehkä millimetrin verran näiden kahden osan aikana, mutta tylsää minulla ei varsinaisesti ole ollut. Vähän pistää vain ärsyttämään, kun mitään ei paljasteta ja olen kuitenkin jo kahden kirjan verran tätä sarjaa lukenut.

Gwendolyn on aikamoinen höpsö edelleenkin, mutta varsin sympaattinen sellainen. Ei hänestä mitään tyttöjen esikuvaa kyllä kannata tehdä, sillä hän kuluttaa kaiken aikansa Gideonista märehtimiseen, vaikka he ovat tunteneet ehkä kahden päivän ajan. Gideon taas on aika tyhjä kortti hahmona, mutta eipä sekään kirjan viihdyttävyyttä haitannut.

Sarja onkin minua vähän nuoremmille suunnattu eikä varmaan tyydytä aikuis-YA-yleisön vaatimuksia hyvästä kirjallisuudesta, mutta ihan viihdyttävää kuitenkin. 

Kolme tähteä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!