25. syyskuuta 2016

Lisa Kleypas: Cold-Hearted Rake ja Tessa Dare: When a Scot Ties the Knot

Pari viime aikoina lukemaani hömppäkirjaa esittelyssä..


Devon Ravenel perii itselleen kreivikunnan ja kasan ei-toivottuja vastuullisuuksia. Kaupan päälle Devon saa tietää, että tiluksilla on loppumattomat velat niskoillaan. Siispä Devon haluaa mahdollisimman nopeasti eroon talosta ja tiluksista ja jatkaa elämäänsä huolettomana poikamiehenä. Mutta tiluksilla Devonia vastassa on Kathleen eli Lady Trenear, joka vaatii vastauksia ja on valmis taistelemaan Devonin itsekkäitä ajatuksia vastaan.

Cold-Hearted Rake on periaatteessa romanssi-/hömppäkirjaksi minun mielestäni ihan kelpokamaa, mutta se on vähän yllätyksetön ja tylsä. Sen ongelmana on turhan tuttu romanssikirjojen kaava sekä tapahtumien soljuminen juuri niin kuin ennalta voisi arvata. Ja historiallinen osuvuus on vähän sinne päin :D
Kun Madeline Gracechurchin on aika astua yhteiskunnan parrasvaloihin etsimään itselleen aviomiestä, iskee hänelle paniikki. Niinpä Madeline keksii itselleen kihlatun, skotlantilaisen kapteeni MacKenzien. Kaukaisen kihlatun vuoksi Madeline välttää ahdistavat tapahtumat konsanaan ja sulhokin näppärästi hoituu pois päiväjärjestyksestä ilmoittamalla tämän kaatumisesta sotarintamalla. Vuosien päästä onkin tiedossa hyvin hämmentävä päivä, kun Madelinen oveen koputtaa oikea kapteeni Logan MacKenzie, joka ilmoittaa Madelinelle, että heidän on mentävä naimisiin samantien tai hän paljastaa Madelinen valehdelleen kaikille.

When a Scot Ties the Knot on kyllä ihan yhtä lailla hömppää kuin Cold-Hearted Rakekin, mutta itse päädyin pitämään tästä kirjasta enemmän. Parin kemia toimi minun kohdallani paremmin ja kissa-hiiri-leikin seuraaminen oli hauskaa viihdettä. Kaikista parasta kirjassa oli, että nauroin muutamaan kertaan ääneen tapahtumille, pariskunnan toilailujen seuraaminen oli sen verran hupaisaa. Juoni on tässäkin hyvin perinteinen ja 1800-luvun asetelma vähän sinne päin :)


2 kommenttia:

  1. Oi, tuo jälkimmäinen kuulostaa täydelliseltä arkihuolesi-kaikki-heitä -romaanilta!

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!