19. maaliskuuta 2017

Jaakko Markus Seppälä: Lemen


Soheba Cityssä suuret teknologiayhtiöt hallitsevat ihmisiä ja taloutta. Kaupungissa asuva Nina on saanut toimeksiannokseen etsiä kadonnut Melinda Lee. Kun hän jäljittää naisen yhden suuryrityksen tehtaalle ja pelastaa tämän, joutuu Nina yhä syvemmälle ongelmiin. Siitä alkaa yhden naisen taistelu yrityksiä ja alamaailmaa vastaan.

Minä luen todella vähän trillereitä ja dekkareita, koska en tunnu saavan niistä oikein mitään irti. Lemeniin tartuin kuitenkin siksi, että siinä luvattiin myös sci-fiä ja tekoälyä. Erityisesti tykkään kyberpunkista scifin alalajeista ja siihen tämä Lemen sujahtaa näpsäkästi. Kokonaisuutena voisin sanoa, että pidin Lemenistä ja oli hauska lukea suomalaista scifiä, mutta trillerien ystävää minusta ei vieläkään saada.

Kirjan tarina pyrähtää käyntiin vauhdilla ja etenee kuin juna kohti loppuratkaisua. Juoni piti hyvin hyppysissään ja tylsää ei tullut. Nina oli kiinnostava päähahmo altavastaajan asemassaan, mutta toisaalta olisin halunnut enemmän motiiveja kaikkien hahmojen taustoille.

Kyberpunkissa minä rakastan erityisesti maailman ja teknologian kuvailua. Lemenissä oli sen verran kova tahti, että siinä keskityttiin enemmän jännitystarinaan ja minä olisin taas halunnut enemmän maailmanrakennusta.

Kolme tähteä ja lisää odotellessa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!