16. huhtikuuta 2017

Taylor Swift Book Tag

Hyviä pääsiäispyhiä kaikille! Täällä päässä on viime viikot oltu raivostuttavassa flunssassa, joka jatkuu ja jatkuu. Pikku hiljaa alan ymmärtämään, miksi ihmiset menevät lääkäriin flunssalääkkeitä hakemaan, onhan tämä hanurista. Harmi, että tieto lisää tuskaa ja itse en siitä syystä jaksa/kehtaa vaivautua.
 
Flunssan ja muun puuhastelun keskellä olen kirjoitellut valmiiksi tämän sata vuotta vanhan postauksen luonnoslootasta. Booktubettajilta lainattua, ideana Taylor Swiftin biisien mukaan keksiä kirjoja. Here we go:
1. We Are Never Ever Getting Back TogetherValitse kirja tai sarja, jota kuvittelit rakastavasi, mutta jonka kanssa lopulta halusitkin erota.
Niin paljon vaihtoehtoja, niin vähän mahdollisuuksia vuodattaa... Divergent-trilogian täytyy olla kyllä yksi ultimaattisimmista break-up-storyista ikinä. Mielestäni ensimmäinen osa (suomeksi Outolintu) oli aivan mahtava ja tykkäsin hahmoista, mutta siitä se alamäki sitten alkoikin. Veronica Rothin uutuus Viillot onkin kamala taistelu: pitäisikö vaiko ei?

2. Red: Valitse punakantinen kirja.
Sarah J. Maasin punakantinen A Court of Thorns and Roses on Kaunotar ja Hirviö -mukaelma. Kirjassa Feyre-niminen tyttö tappaa erehdyksissään keijun ja joutuu sen vuoksi lähtemään keijujen palvelukseen loppuelämäkseen. Keijut ovat kirjassa hurjia hirviöitä, jotka orjuuttavat ihmisiä, eikä Feyre ymmärrettävästi ole innoissaan vankeudestaan, mutta on valmis maksamaan velkansa, jos se tarkoittaa sitä, että hänen perheensä säästyy. Kirja oli melko hidastahtinen, mutta jännittävä maailma on jäänyt mieleeni pyörimään ja Maas onnistuu kyllä aina tekemään hyviä hahmoja, joihin on helppoa ja hauskaa samaistua.

3. The Best Day: Valitse kirja, josta tulee nostalginen olo.
Helpointa on vastata Harry Potterit, sillä niiden kanssa vartuin lähes samaan tahtiin kuin Harryja suomenneltiin. Nykyään Twilightistakin tulee melko nostalginen olo, sillä Twilight-aika elämässäni on kuin kaukainen muisto vain ja ikää on karttunut 10 vuotta lisää.

4. Love Story: Valitse kirja, jossa on kiellettyä rakkautta.
YA-kirjoja lukeneena tämä ei kyllä ole laisinkaan vaikea tehtävä. Niissähän nämä romanssit tuntuvat aina olevan enemmän tai vähemmän vastoin muiden odotuksia. Niitä on minun mielestäni huonompia (ja jopa ällöttäviä) kuten The Mortal Instuments-sarjan pääpari Clary ja Jace. Yksi ihana kielletty rakkaus on The Winner's Trilogyn Kestrel ja Arin. Suosittelen kaikille, jotka englanniksi pystyvät lukemaan kyseistä YA-fantasiaa!

5. I Knew You Were Trouble: Valitse kirja, jossa on pahishahmo, jota et voi olla kuin rakastamatta.
Minun mielestäni olisi huijausta valita tähän sellainen "paha" poika. Tähän pitää valita ihan oikea pahis, jota ei voinut olla rakastamatta. Niitä on ehkä vähän vaikeampi keksiä, mutta vaikka en muuten pitänyt Leigh Bardugon Grisha-trilogiasta, niin Darkling oli kyllä aivan mahtava. Hänen kohdallaan ei oikein tiennyt, että mitä hänen kohtalokseen toivoisi.

6. Innocent: Valitse kirja, josta joku pilasi lopun sinulta.
Hehee. En muista olenko täällä jo moneen kertaan sanonut olevani sellainen ihminen, joka saattaa lukea kirjasta lopun ihan ensimmäiseksi, mutta näin teen ja vielä kaiken lisäksi usein. Tiedän, tiedän, suurin osa pitää ajatusta varmasti kerrassaan hirvittävänä. Välillä oikein pinnistelen, etten lukisi loppua, ja yritän selittää itselleni, että se ehkä vie jotakin pois lukunautinnosta, mutta harvoin onnistun. Joten en oikein keksi tähän mitään muuta kuin itseni. Toisinaan uhkailen muita ihmisiä kertomaan minulle lopun, jos luen sellaista kirjaa, jonka he ovat jo lukeneet :D

7. Everything Has Changed: Valitse sellainen hahmo, joka kehittyy paljon kirjassa/sarjassa.
Näitä on ihan hirvittävästi ja kehitystarinoita on aina kiva seurata. Yksi todella huomattava muutos tapahtuu Red Rising -kirjan Darrenille. Darren elää siis tulevaisuuden Marsissa, jonka ihmiskunta on asuttanut. Yhteiskunta on jakautunut useisiin eri väreihin, joista punaiset ovat kaikkein alhaisimpia ja työskentelevät käytännössä orjina muille. Niihin Darrenkin kuuluu, kunnes hänestä aletaan työstämään salaista agenttia kultaisten (yhteiskunnan ylimpien) joukkoon. Kirja on alkuun varsinkin aika kyllästyttävä, mutta kehitys on todella huikaisevaa Darrenissa ja tarinassa, jos jaksaa nähdä vaivan :)

8. You Belong With Me: Valitse se kirja, jonka julkaisua olet odottanut eniten.
Tällä hetkellä odottelen Marie Lun Warcrossia, se on scifi trilleri :o !! Rakastan scifiä ja Marie Lu on jännittävä kirjailija, hän tuntuu kokeilevan vähän kaikkea.

9. Forever and Always: Valitse lempikirjapariskuntasi.
Kaikkien aikojen lemppari Humisevan harjun Catherine ja Heathcliff. Olen sen verran kiero, että ymmärrän heidän repivää ja rikkovaa rakkautta. Ihanan inhorealistinen näkemys rakkaudesta ja ihmisten käytöksestä rakastuneena ja rikkonaisena.

10. Come Back, Be Here: Valitse kirja, jonka haluaisit kaikista vähiten lainata jollekin, koska pelkäät sen katoamista liikaa.
Luotan ystäviini sen verran, etten oikein osaa pelätä moista. Ja taidanpa itse kuulua ennemmin niihin keille ei kannata mitään lainata :D :D Vahinkoja voi sattua aina. Mutta kyllähän ihan minkä tahansa kirjan katoaminen harmittaisi. Jos nyt joku pitäisi sanoa, niin varmaan nuo minun Harry Potterit tunnesyistä, ei siksi, että olisivat arvokkaita.

+ erään vloggarin bonuskysymykset:
11. Teardrops On My Guitar: Valitse kirja, joka sai sinut itkemään paljon.
Itku on minulla suht herkässä, joten yksittäisen kirjan muistaminen on hankalaa :D

12. Shake It Off: Valitse kirja, jota itse rakastat yli kaiken ja muut vihaavat, mutta sinä et välitä.
The Selection -sarja (suomeksi valinta) on mielestäni ihan hauskaa roskaluettavaa. Ymmärrän kyllä sarjan ongelmat :P Minä olen kyllä yleisesti ottaen vähän tiukkis (turhankin), mutta Selection onnistui viihdyttämään omalla höpsöydellään.


Juu, siinä nämä tämän päivän T-Swiftailut. Hauskaa pyhien jatkoa!

2 kommenttia:

Kiitos kommentista!