9. maaliskuuta 2015

Colleen Hoover: Hopeless

Viime viikolla kyllästyin itseeni, kun olin kirjoittamassa tuhannetta tekstiä siitä, kuinka en ole taaskaan ehtinyt lukea mitään. Päätin ryhdistäytyä ja etsin itselleni kirjan, mutta enpä olisi arvannut kuinka vaikeaa sekin voi olla. Alkuun olin innostunut ajatuksesta kirjastosta lainaamisesta. Minua kiinnosti erityisesti dystopiakirjat sillä ja kirjablogien kautta löysin useammankin kiinnostavan vaihtoehdon. Vaan eipä mennyt kymmentä minuuttiakaan, kun muistin taas miksen käytä kirjastoa. Kaikki ne kirjat, joita haluaisin lukea, on aina lainassa tai varattuna sadan vuoden päähän.  Minä olen vähän sellainen kaikki-mulle-heti-ihminen enkä todellakaan jaksa odotella kirjaa kuukauden vertaa. Siispä siirryin selaamaan amazonin verkkokauppaa ja yritin etsiä kirjoja Kindlelleni. Mikään ei kuitenkaan tuntunut kuitenkaan nappaavan sen hetkisessä mielentilassani, varsinkaan dystopiat. Aloin olla jo epätoivoinen, joten siirryin Goodreadsiin selailemaan mahdollisia ehdokkaita. Siellä törmäsin Colleen Hooveriin, joka ilmeisesti on aloittanut uransa netissä kirjoittamalla. Jostain syystä minä tykkään lueskella näitä itseoppineita nettikirjailijoita.

Alkuun minua kiinnosti Hooverin kirja Never Never, jonka hän on kirjoittanut yhdessä toisen kirjailijan, Tarryn Fisherin, kanssa ilmeisesti jonkinlaisena kirjeenvaihtona siten, että he kirjoittavat vuorotellen kappaleen toisensa perään. Se kuulosti jännittävältä muutenkin, mutta kirjasta on ilmestynyt vasta ensimmäinen puolisko ja minua ärsytti ajatus cliffhanger-lopusta. Siispä tartuin lopulta Colleen Hooverin kirjaan nimeltä Hopeless pienen randomarvonnan jälkeen.


Amazonin tiivistelmä kirjasta:

Would you rather know a truth that makes you feel hopeless, or keep believing the lies? Colleen Hoover returns with the spellbinding story of two young people with devastating pasts who embark on a passionate, intriguing journey to discover the lessons of life, love, trust - and above all, the healing power that only truth can bring. Sky, a senior in high school, meets Dean Holder, a guy with a promiscuous reputation that rivals her own. From their very first encounter, he terrifies and captivates her. Something about him sparks memories of her deeply troubled past, a time she's tried so hard to bury. Though Sky is determined to stay far away from him, his unwavering pursuit and enigmatic smile break down her defences and the intensity of their relationship grows. But the mysterious Holder has been keeping secrets of his own, and once they are revealed, Sky is changed forever and her ability to trust may be a casualty of the truth. Only by courageously facing the stark revelations can Sky and Holder hope to heal their emotional scars and find a way to live and love without boundaries. Hopeless is a novel that will leave you breathless, entranced, and remembering your own first love.

Minun mielestäni tämä kirja on tarina kahden nuoren ihastumisesta (ja rakastumisestakin voisi jopa sanoa) toisiinsa elämän tuomilla aika ilkeilläkin lisäkiermuroilla. Kummallakin heistä, sekä Skylla että Holderilla, on omia ongelmia eikä parisuhteen aloittaminen ole helppoa, vaikka vetovoima on selvästi heidän puolellaan. Kirja on rakennettu hienosti niin, että alkuun kuvittelee tietävänsä kaikki tulevat tapahtumat ja luulee, että tietää millaisia päähenkilötkin ovat, mutta loppua kohden moni asia muuttuukin ja voi taas todeta, ettei kirjaa pitäisi tuomita kantensa perusteella ihan niin nopeasti. Vaikka olihan tämä tavallaan myös aika perusrakkaustarina. Mutta silti aika omalaatuinen.

Suosittelen kaikkia ottamaan itse selvää tästä kirjasta, jos vain pidätte romantiikasta. Tässä oli järkevä juoni parisuhteen lisäksikin, mutta aika pitkälle olisi kirjaa pitänyt jaksaa lukea, jos ei yhtään syty rakkaushömppään. Kirjan lapsellisuus oli ehkä sitten se suurin vika, mutta itse pääsin siitä yli ja näen kirjassa ehdottomasti enemmän positiivista kuin negatiivista. Itse aion lukea pikimmiten lisää Colleen Hooveria nähdäkseni mihin hänestä todella on. Hyvänä päivänä antaisin tälle neljä tähteä viidestä ja huonona kolme. Kirja ei jättänyt minua pidättelemään henkeäni tai mullistanut maailmaani, mutta rakkaustarinaksi tämä oli varsin hyvä ja vahva ja uskon lukevani tämän vielä joskus uudestaan.

Tykkäsin parista ihan mielettömästi ja pääsin todella hyvin sisään siihen alkuihastuksen tunteeseen ja muistin taas sen maailman vaikeimman ajan, kun ihastuu toiseen eikä yhtään tiedä, mitä toinen ajattelee. Varsinkin Holder oli hyvin mielenkiintoinen arvaamattomuutensa vuoksi. Myös Skyssa oli mielenkiintoisia piirteitä (esimerkiksi hän ei itkenyt laisinkaan tai tuntenut intohimoa miehiä kohtaan), mutta ne piirteet olisivat olleet entistä mielenkiintoisempia hiukan hienovaraisemmalla kirjoitustyylillä. Hänen takaansa paljastui kuitenkin mielenkiintoisia asioita kirjaa lukiessa ja alkuun hänen yksinkertaiselta vaikuttava luonteensa syveni ja lukemisen jälkeen ymmärrän paremmin kirjan alun.  

Hooverin kirjoitustyyli oli tämän kirjan heikko kohta mielestäni. Kirja olisi helposti neljän tähden arvoinen, jos se olisi hieman paremmin kirjoitettu. Ensinnäkään en hullaantunut ratkaisuun minäkertojasta, mutta se ei suinkaan ole Hooverin vika. Nykyään tuntuu, että kaikki kirjat on kirjoitettu minäkertojalla ja se alkaa tulla ulos silmistä ja korvista. Toisekseen kirjassa palattiin päähenkilöiden lapsuuteen, jossa he taisivat olla 6-vuotiaita, ja oli melkoisen häiritsevää, miten paljon muka he muistivat siitä iästä ja kuinka he osasivat eritellä tunteitaan sen ikäisinä. Itse en ainakaan muista tapahtumia edes ala-asteelta (tai ylä). Kolmannekseen tähän sisältyi tietysti rakkauskirjoihin kuuluvaa ihkutusta, jota olisi voinut olla piirun verran vähemmän. Myöskään kirjan nimi, Hopeless, ei varsinaisesti innoittanut minua lukemaan, mutta onneksi tartuin siihen kuitenkin. Mielestäni nimi voisi olla ehdottomasti syvempi merkitykseltään kuin melko ilmiselvä viittaus kirjan sisältöön eikä sitä tarvitsisi jankuttaa aivan näin paljon kuin tässä tehtiin. Mainitsemattakaan siitä faktasta, että Hopeless on nyt muutenkin varsin typerä nimi kirjalle.

Mutta kyllä tämä kirja oli aivan ihana rakkaustarina. Alkuun pudistelin päätäni parin kappaleen ajan, että voi ei minkä teinikirjan meninkään ostamaan. Tyttökaverit kutsuvat toisiaan leikillä "sluteiksi", mikä ei iske minuun ja muutenkin poikien kanssa vehtailtiin ja hihihih. Mutta kirjan käynnistelyvaikeuksien jälkeen koukkuunnuin siihen erittäin pahasti. Niinkin paljon, että oli virhe alkaa lukemaan tällaista kirjaa, kun on kasa kouluhommia odottamassa. Nyt on sitten kaikki tekemättä.

Onko kukaan lukenut Colleen Hooverin kirjoja? Suosituksia romanttisista kirjoista?

5 kommenttia:

 1. Oletko jo lukenut enemmän Colleenin kirjoja? Itse olen lukenut useamman hänen kirjoista, hopeless ja never never sarjat on vielä lukematta. Lempparini on Confess, Ugly love ja uusin It ends with us. Suosittelen lämpimästi, Colleen on lempikirjailijani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannatti siirtyä pois sivun moiiliversiosta niin huomasin tunnisteen ja löysin muut lukemasi kirjat :)

   Poista
  2. Heippa :) Tosiaan olen lukenut juurikin tuon Hopelessin, Ugly Loven ja Never never -sarjan. Oma lempparini on varmaankin tuo Hopeless. Confess on ollut jo pariin kertaan kirjastosta lainassa, mutta koskaan ole saanut sitä aloitetuksi. It ends with us on kyllä tällä hetkellä ehdottomasti kiinnostavin Hooverilta ja päätyy varmaan todennäköisimmin lukuun :)

   Poista
  3. Mulla kävi Maybe someday'n kanssa niin että lainasin sen pari kertaa kirjastosta ilman että sain luettua. Kolmas kerta toden sanoi, ja hyvä oli, kankean alun jälkeen :)

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!