13. heinäkuuta 2015

Alexandre Dumas: Monte Criston kreivi


Jos joku ei tiedä mistä Monte Criston kreivi kertoo, niin se kertoo Edmont Dantesista, joka joutuu syyttömänä vankilaan 15:sta vuodeksi. Vankilasta vapauduttuaan Edmont Dantes muuttuu Monte Criston kreiviksi, rikkaaksi ja salaperäiseksi mieheksi. Hänen perimmäinen tarkoitus on kostaa kaikille niille, jotka osallistuivat hänen vangitsemiseen, ja tätä huikeaa kostotarinaa lukija pääsee seuraamaan.

Sain tämän pari vuotta sitten joululahjaksi isältäni. Isäni on aina uuden vuoden aikoihin kehottanut minua katsomaan tämän pohjalta tehdyn tv-sarjan, ja kirja olikin vähän sellainen meidän kahden inside-juttu. Kirjan jättimäinen koko kuitenkin pelotti minua, ja siirsin lukemista joka kerta. Tänä vuonna olen kuitenkin saanut luettua suhteessa todella hyvin ja päätinkin, että nyt minulla täytyy olla aikaa lukea myös tämä järkäle. Ja iskäkin ilostuu :D

Ja kyllähän tämä oli aivan sairaan hyvä. Pitkä kuin nälkävuosi, mutta niiiin hyvä. Kaikki hahmot olivat nerokkaasti suunniteltuja ja aidonoloisia ja juoni piti otteessaan jatkuvasti. Tässä kirjassa ei ollut yhden yhtäkään turhaa kappaletta, jokainen kuljetti tarinaa jollakin tapaa eteenpäin ja sisälsi jotakin merkittävää tarinan kannalta (mikä juontaa juurensa varmasti siihen, että tämä oli alunperin jatkotarina).

Joten suosittelen tätä ihan kaikille. Sitkeä pitää olla, jotta saa tämän päätökseen, mutta oivallista lukemista kerrakseen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!