26. heinäkuuta 2015

R.I.P. KindleJos joku ihmettelee, että miksi en ole lukenut yhtäkään kirjaa kesän TBR-listalta, niin selitys löytyy yllä olevasta kuvasta. Tarkoituksenani oli lukea kyseiset kirjat Kindlellä, mutta ikäväkseni huomasin, että joku (syyttävä sormi tietysti osoittaa jotakin ihan muuta kuin itseäni) on hajottanut taloutemme Kindle-laitteen. Murrr. Pieni paniikkihan siinä heti iski päälle ja tietysti tuli yhtäkkiä pakonomainen tarve lukea juuri pelkästään Kindlellä luettavia kirjoja, vaikka ennen kuin huomasin Kindlen olevan rikki, kiinnostukseni oli pyöreä nolla niitä kohtaan.


Siispä talouteemme on muuttamassa uusi elektroninen laite. Sen nimi on Kindle Paperwhite eli edeltäjäänsä hitusen parempi versio. Siinä on sopeutuva taustavalaistus ja sillä pystyy lukemaan pimeässäkin ilman lisävaloja ymmärtääkseeni, mikä on kyllä superjees. Tällä kertaa se saa itselleen myös kannet suojaamaan sitä edeltävälle sisarelleen tapahtuneelta onnettomuudelta. Kosketusnäytön suhteen olen vielä vähän kiikunkaakun, sillä tykkäsin ainakin vanhan Kindlen sivuilta löytyvistä sivunvaihtonäppäimistä.

Ja sitten siihen ihmeelliseen kysymykseen. Miksi ostin erillisen lukulaitteen? Miksen lue puhelimelta tai tabletilta? En jaksa lukea puhelimeni näytöltä. En, vaikka sen näyttö on 5.5 tuumaa eli iso ja muistia riittää. Silti sen näyttö on mielestäni liian pieni lukemiseen. Tablettia en taas omista, se on jollakin kaukaisella hankinta-/joululahjalistalla. Lisäksi niiden näytöt ovat ilmeisesti silmille huonommat lukemisen suhteen. Tuo paperwhitehan mukailee paperilta lukemista eikä rasita silmiä samalla tavalla. Meitä on myös kaksi sähköistä lukulaitetta käyttävää tässä taloudessa, joten ei haittaa sitten jonain päivänä, että voi lukea tabletilta ja Kindle-Kindleltä. Mutta siis, minä ymmärrän, ettei kaikilla ole rahaa ostella kaikkia mahdollisia laitteita. Itsellänikään ei tosiaan setelit roiku housun punteista, mutta tämä tuntui kyllä ihan pakolliselta ostokselta, kun näin tuon vanhan hajonneena. On se ollut niin toimiva ratkaisu.

Mitäs muuta kuuluu kuin Kindle-draamaa? No, väsymystä ja väsymystä ja väsymystä. Mitäpäs muutakaan.

3 kommenttia:

 1. Haastoin sinut! :) http://kirjakissa.blogspot.com/2015/07/kolmen-kirjan-haaste.html (Postaus tulee näkyviin keskiviikkona klo 10:30)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, kiitos :D Yritän parhaani mukaan tehdä :)

   Poista
 2. Näin tämän nyt vasta myöhemmin ja se vastasikin tuolla toisaalla esittämääni kysymykseen :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!