17. joulukuuta 2015

Tämän vuoden kirjajoululahjat muille

Tästä postauksesta tulee melko lyhyt, sillä en ostele joululahjoja tänä vuonna kuin lähimmille perheenjäsenille. Niistäkin ihmisistä pikkuveljeni ja poikkiksen vanhemmat voi suoraan laskea pois kirjalahjalistalta (ja oikeastaan poikkiksen siskonkin, mutta tänä vuonna hänelle sattui löytymään kirja). Poikkiksen äiti itse asiassa lukee aika paljonkin, mutta hän tykkää ostella kirjansa itse.


Isälleni ostin Jo Nesbon Verta lumella osa 2, sillä hän toivoi sitä kysyttäessä. Isäni lukee erittäin paljon dekkareita, joten ihan hirvittävän vaikeaa hänelle ei olisi keksiä luettavaa muutenkaan, mutta kivempi ostaa odotettu ja toivottu kirjalahja.


Äidilleni päädyin ostamaan Sofi Oksasen Norman. Pallottelin tämän ja Finlandia-palkitun Oneironin välillä. Totesin, että Oneiron on ehkä turhan raskas teos äidilleni enkä viitsi piinata läheisiä sillä elleivät he itse halua. Toivon mukaan pääsen itsekin sitten tätä kautta lukemaan Norman :D


Poikaystäväni siskolle ostin Kinuskikissa leipoo -kirjan. Näitä Kinuskikissan kirjoja hän on toivonut jo useampaan kertaa lahjaksi ja kerrankin muistin ostaa. Poikaystävä ihmetteli, että onko näissä kirjoissa jotain mitä blogeissa ei ole ole ja onko kirja ollenkaan hyödyllinen, mutta uskoisin, että kauniit sivut ja ihka oikean kirjan selailu on toisinaan hauskaa vaihtelua nettiselailulle. Ja jokainen fiksu markkinoija laittaisi sinne jotain materiaalia, jota ei ole muualla saatavilla, mutta kuka näistä nyt tietää.


Poikaystävälle ostin Harry Lehtosen Valmis tuskaan ja kuolemaan - Legionaalaisen muistelmat, koska tämäkin oli varsin suora toive. Ei tule siis yllätyksenä poikaystävälle, joten hyvin voin laittaa tänne esille. Joku sotakirja, ei mitään hajua ja itseäni ei kiinnosta kyllä ollenkaan :D (Ehdotin muuten poikaystävälle, että hän voisi tehdä omista kirjoistaan joskus vierailevia arvosteluja, mutta ei kuulemma osaa. Jatkan suostuttelua...)


Poikaystävän pikkuisille serkuille haluaisin ostaa vielä jonkun ihanan Astrid Lindgrenin kirjan. En vain ole varma, että riittääkö rahat :D Eemeliä kuulemma ovat jo lukeneet (oli minun ensisijainen valintani), joten haluaisin ostaa ehkä Peppi Pitkätossua tai Ronja Ryövärintyttären.

Itselleni olen ehtinyt ostaa itse asiassa jo kaksi kirjaa joululahjaksi, jotka aion lukea vasta sitten joulun jälkeen. Niitä esittelen sitten tarkemmin muiden joululahjakirjojen ohella. Ostin ne vähän niin kuin vahingossa innostuttuani ja nyt on vähän morkkis, kun rahat tuli käytettyä itseen... No, aina ei voi onnistua.

Mitäs muut ovat ostelleet joululahjakirjoiksi?

P.s. Olin katsomassa tänään Star Warsin!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2 kommenttia:

 1. Minä ostan myös yleensä avokille sota-kirjoja, vaikka itse en voi niitä sietää. Muistaakseni olen tuon Valmis tuskaan ja kuolemaan-kirjankin joskus ostanut juurikin lahjaksi. Tänä jouluna tosin ostin lahjaksi vain kaksi kirjaa ja nekin menivät kahdelle alle 1 vuotiaalle tytölle (miehen veljen tyttölle ja oman veljeni tytölle), olivat sellaisia katsele ja kosketa-kirjoja. Mutta nuorena se lukijoiden käännytys on aloitettava :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ostin melkein All Quiet on the Western Frontin poikaystävälle, kun niin tykkää sotakirjoista, mutta se sitten jäi. En kyllä itse tule koskaan ymmärtämään sotainnostusta :D

   Ja joo, käännytys on äärimmäisen tärkeää :D :D

   Poista

Kiitos kommentista!