24. helmikuuta 2016

Kirjaihmisten Kauhukuvia Tag

Minulla on sellainen tilanne blogissa (ja elämässä yleensä), että en ehdi juurikaan lukea ja minun on pakko alkaa täyttämään blogia kaikenlaisilla tägeillä. Minulla on niitä kyllä luonnoslaatikko täynnä, mutta jostakin syystä en millään haluaisi julkaista niitä :D Itse olen keräillyt vähän "teinimäisempiä" tägejä luonnoksiini, muun muassa kirjapoikaystävät tag on melkoinen myötähäpeän aihe... Niinpä olin hyvin iloinen huomatessani Kirjavarkaan blogissa tämän tägin ja saadessani vähän täytettä tyhjenevään blogiini.

1. Sinun täytyy hankkiutua eroon kaikista kirjoistasi ja saat pitää ainoastaan yhden kirjan seuraavista neljästä genrestä: nykykirjallisuus, fantasia, tietokirjallisuus, ja yksi vapaavalintainen. Mitkä valitset?
Nykykirjallisuus: Nykykirjallisuuden määritelmä on vähän häilyvä ja itse päätin olla vähän natsi sen suhteen ja valita kirjan, jonka päägenre olisi "contemporary". Eli vastaan tähän nyt Leah Raederin Black Iris -kirjan, joka oli hyvinkin erikoinen ja riipaiseva tarina.
Fantasia: En luopuisi yhdestäkään Potteristani, mutta niistä kaikkein rakkain on varmaankin Liekehtivä pikari :)
Tietokirjallisuus: Heheee, no tietysti valitsen jonkun koulukirjan, joskaan en yhtäkään tietokirjaa oikeasti haluaisi säästää. Ehkäpä Peruselintoimintojen häiriöt ja niiden hoito -kirja olisi mieluisin... Tämä kohta kiinnostaa varmasti todella monia :'''D
Vapaavalintainen: Omistamani englanninkielinen Jane Austen -kokoelma ehdottomasti :)

2. Olet kirjakaupassa ja kuulet teinin valittavan, ettei hän halua lukea, mutta hänen äitinsä inttää, että heidän pitää ostaa jotain. Menet heidän luokseen ja suosittelet kirjaa, jonka ajattelet sopivan sellaiselle, joka ei juuri perusta lukemisesta. Mitä kirjaa suosittelet?
No varmaan Twilightia, jos kyseessä on tyttö :D Jos olisin ollut 15-vuotias sen ilmestyessä, olisin itkenyt onnesta luettuani sen, vaikka nykyään tyydynkin pilkkaamaan teosta parhaani mukaan... Niin se maailma pyörii.

3. Et tunne oloasi hyväksi ja tarviset piristävän kirjan, joka saa sinut hyvälle tuulelle. Minkä kirjan luet? 
Yleensä masentuneissa fiiliksissä tykkään lukea masentavaa kirjallisuutta ja rypeä kurjuudessa :D :D Sitä pääsee ihan omiin sfääreihin, kun lukee sopivassa mielentilassa kirjallisuutta :P Jos olen todella väsynyt enkä ihan oikeasti jaksa lukea mitään syvällistä, luen hömppäromantiikkaa. Colleen Hoover on yksi luottokirjailijani, häneltä luen seuraavaksi varmaan Maybe Somedayn.

4. Menet ajassa taaksepäin teinivuosiisi. Mitä kirjaa lukemasta oletettavasti löytäisit itsesi?
Luin teinivuosina todella vähän, sillä harrastin paljon kaikenlaista. Hyv,ä kun ehdin kotona käydä nukkumassa. Nuorempana teininä luin esimerkiksi Tuija Lehtisen Laura-sarjaa ja monien muidenkin lukemaa Replica-sarjaa.

5. Ystäväsi yllättää sinut matkalla ja sinulla on tunti aikaa pakata. Minkä kirjan otat mukaan lukeaksesi sitä matkalla?
Omistan Kindlen ja iPadin, joille molemmille minun on mahdollista pakata hyvin pienellä vaivalla iiiiiso kasa kirjoja :P Mutta jos yhden fyysisen kirjan valitsen matkaa varten, niin Älä koskaan pyyhi kyyneleitä paljain käsin: 2. Sairaus, koska vaikuttaa todella hyvältä sarjalta ja harmittaa, etten ole ennättänyt lukea vielä seuraavia osia.

6. Talosi on ryöstetty. Älä huoli, kaikki ihmiset ovat turvassa, mutta kirjahyllystäsi ei voi sanoa samaa. Minkä kirjan toivot olevan tallella?
Oikeastaan kaikki lahjaksi saamani. Olen jostakin syystä hyvin pakkomielteinen asioista, jotka minulle lahjoitetaan ja tulen hyvin sentimentaaliseksi lahjojen suhteen :D Esimerkiksi yllä mainitsemani Jane Austenin kokoelma on hyvin tärkeä tästä syystä.

7. Ystäväsi lainaa kirjan ja palauttaa sen huonossa kunnossa. Miten ragoit? A) Teeskentelet, ettet huomannut B) Pyydät häntä ostamaan uuden C) Teet salaa samoin jollekin hänen tavaralleen
Luultavasti A + valitan asiasta muille kavereille selän takana kunnon itkupotkuraivarin verran niin, että hekin tietävät millainen hunsvotti on kyseessä.     

2 kommenttia:

  1. Haha, kirjapoikaystävä tag kuulostaa loistavalta :D Lupaan jakaa häpeäsi ja tehdä sen myös jos rohkaistut julkaisemaan ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!