17. kesäkuuta 2015

Timothy Zahn: Dark Force Rising ja The Last Command (#2 ja #3) #Poikaystävänhyllyllä

Sain luettua loppuun (vihdoinkin) poikaystävän hyllyltä kaivelemani Thrawn-trilogian loput osat. En olisi itse varmaan jaksanut lukea seuraavia osia vielä pitkään aikaan, mutta olin mennyt lupailemaan poikaystävälle, että luen ne, ja hän sitten piinasi minua niissä määrin asian suhteen, että minun oli yksinkertaisesti pakko lukea nämä alta pois.

Kuva täältä  ja täältä

Kumpainenkin kuvailee tarinaa New Rebublicin taistelusta Empireä vastaan ja yrityksistä turvata vapaus kaikille kansoille. Samaan aikaan Empiren uusi johtajahahmo, Grand Admiral Thrawn, punoo suunnitelmiaan heitä vastaan.

Dark Force Rising oli ihan ok kirja, edelleen vähän hidaskulkuinen, ja keskittyi siinä määrin politikointiin, että oli jokseenkin puuduttava. The Last Command oli sitten taas kerronnaltaan nopeampi ja asiat alkoivat vihdoinkin liikkumaan suuntiinsa. Päätösosa oli ehdottomasti trilogian paras osa. Se päätti tarinan hienosti, tosin asiat edelleen jäivät levälleen, ja sota jokseenkin kysymysmerkiksi, mutta Zahn on jatkanut sarjaa eli sieltä asia varmaan sitten selviäisi. Näitä kirjojahan löytyy meiltä hyllystä vielä varmaan ainakin kuusi kappaletta, mutta ainakaan lähisuunnitelmissa ei ole lukea näitä enää lisää.

Kaikista ilahduttavinta näissä kirjoissa oli juurikin huolellisesti suunniteltu juoni, jota kohden kaikki trilogian kirjat hiljalleen lukijaa kuljettivat. Mikään tarinan osa ei ollut sellainen WTF?!?!-tyyppinen kokemus. Vaikka politikointi olikin minun mielestäni osin tylsistyttävää, niin samaan aikaan se teki tarinasta järkevämmän ja pahistenkin puuhailuista uskottavempia.

Henkilöt olivat mielenkiintoisia, tosin prinsessa Leiasta en oppinut pitämään missään vaiheessa. Erityisesti uudet henkilöt olivat kaikki todella hyvin kirjoitettuja ja erittäin mielenkiintoisia, oikeastaan kiinnostavempia henkilöitä kuin elokuvista tutut tyypit. Myös se oli kivaa vaihtelua, että tarinaa näytettiin pahistenkin näkökannalta, ja siitä, että heistäkin tehtiin ikään kuin tarinan päähenkilöitä.

Suosittelisin näitä kirjoja todellisille Star Wars -faneille, jotka eivät millään saa tarpeeksi kyseisestä hommasta. Kaiken kaikkiaan Thrawn-trilogia oli ihan ok lukukokemus, muttei mitenkään erityisen muistettava.

Dark Force Rising:

 The Last Command:
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!