2. kesäkuuta 2015

Elokuvissa: Focus, The DUFF ja Kingsman

Julkaisenpa nyt tämän luonnoslootasta homehtumasta.


Ensimmäiseksi esittelyssä on elokuva nimeltään Focus. Sitä tähdittää Will Smith sekä Margot Robbie, joista Robbie on kyllä aivan timanttinen nainen. Will Smithin hahmo, Nicky, on suuremman luokan taskuvaras sekä huijari. Hänen "työporukkansa" onnistuu puuhillaan tienaamaan huimia summia, ja Robbien hahmo Jess päätyy tekemään töitä tälle kyseiselle porukalle. Nickylle ja Jessille kehittyy suhde, joka päättyy ikävästi, ja myöhemmin, Nickyn ollessa hoitamassa isoa keikkaa, Jess ilmaantuu paikalle sotkemaan asioita.

Elokuva on noin kahden tähden arvoinen mielestäni. Se ei ollut kovinkaan toiminnantäyteinen ja eteni tahdiltaan sen verran pitkästyttävästi, etten kokenut sitä ihan hirvittävän viihdyttäväksi. Näitä huijarielokuvia on tullut viime vuosina useampia ja se uutuuden hohto on kyllä täysin haihtunut kyseisestä genrestä. Elokuvan alussa käytettiin paljon aikaa huijarielämällä pröystäilyyn ja viesti siitä, että porukka oli todella hyvä "työssään" olisi mennyt kyllä perille vähemmälläkin jankutuksella. Alkuun keskityttiin myös Nickyn ja Jessin suhteen rakennukseen niin, että elokuva tuntui minusta pikemminkin romanttiselta elokuvalta kuin toimintaelokuvalta. En usko, että toimintaelokuvaa odottavat pitävät siitä erityisesti. Kaiken kaikkiaan elokuvan loppu oli aivan liian ennalta-arvattava ja suhde hallitsi liikaa juonta.Seuraavana kävin katselemassa The DUFF elokuvan, joka on tehty saman nimisen kirjan pohjalta. Elokuvassa seurataan Bianca Piperia, tavallista lukioikäistä tyttöä, joka saa kuulla olevansa DUFF eli Designated Ugly Fat Friend. DUFFeja on jokaisessa kaveriporukassa ja se on sellainen henkilö, joka saa "nätimmät" tai "komeammat" ihmiset näyttämään entistä paremmilta, ja toimii sellaisena henkilönä, jolle on helpompi puhua, kun haluaa tietää jotain näistä upeammista kavereista. Bianca ei halua tyytyä osaansa DUFFina vaan pistää välinsä poikki ystäviin ja pyytää lapsuuden ystäväänsä sekä naapuriansa, Wesiä, auttamaan häntä siinä, ettei hän olisi enää DUFF.

The DUFF on hyvinkin perinteinen jenkki-Highschool-elokuva, ja itseltäni ainakin löytyy mielikuvia tällaisista nörtti-transformoituu-cooliksi-tyypiksi-pienellä-makeoverilla-elokuvista jo pitkän ajan takaa. The DUFF ei sinänsä tuonut yhtään mitään uutta tai hienoa oivallusta elämään tai muuttanut tätä genreä yhtään miksikään, mutta sinänsä toimi ihan hyvin ja oli löytänyt oman originaaliutensa. Näyttelijät olivat minun mielestäni kivoja, vaikkakin roolihahmot hyvin stereotyyppisiä. Itse kirjaa en varmaan enää elokuvan katsomisen jälkeen jaksa lukea, sillä minun mielestäni tämä vaikutti toimivan elokuvanakin varsin hyvin. Elokuva itsessään ansaitsee minun mielestäni puoliväliarvosanan eli 2.5 tähteä. Se oli ihan jees, muttei mikään maailmaa järisyttävä kokemus. Jos olisin 12-vuotias, tämä olisi varmasti maailman paras elokuva kaikessa mustavalkoisuudessaan.Kingsman on salainen agentti/toimintaelokuva komediavivahtein. Vakoojajärjestö hakee uutta jäsentä riveihinsä samaan aikaan, kun tekniikkanero päättää tappaa maailman väestön pelastaakseen maapallon. (En jaksa muuta kuin suomentaa IMDb:n tiivistelmän, joka on yhden lauseen pituinen :D)

Kingsman on minun mielestäni vahvan kolmen tähden arvoinen. Kertaakaan en ollut tylsistynyt elokuvan aikana, mikä oli hienoa. Lisäksi elokuva oli hauska, naureskelin useampaankin kertaan, ja varsinkin Taron Egertonin esittämä Eggsy oli varsin hupaisa kaveri. Jostakin syystä rakastan kaikkia asioita, joissa naureskellaan brittinuorisolle ja heidän alatyyleilleen. Elokuvan kiinnostavuutta söi ehkä se, että tämänkin elokuvan kaikki temput on nähty jo joskus aiemmin, mutta huumori kyllä onneksi pelasti paljon. Kingsman samaan aikaan irvaili kaikenlaisille agenttielokuville, mutta samaan aikaan otti itsensä tosissaan. Jännitystä riitti loppumetreille saakka, samoin kuin huumoria. Jäi hyvä mieli.


Ja koska blogilista lopetti toimintansa ja en pysty claimaamaan blogia muuten Bloglovinissa niin....

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/13461293/?claim=263bj43ykc9">Follow my blog with Bloglovin</a>

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!