20. lokakuuta 2015

Haastevastauksia

Kiitokset tunnustuksesta ja kysymyksistä Sivu sivulta -blogin Jennille :)
Haasteessa toimitaan näin:
1. Kiitä palkinnon antajaa ja linkkaa hänen bloginsa postaukseesi.
2. Laita palkinto esille blogiisi.
3. Vastaa palkinnon antajan esittämään 11 kysymykseen.
4. Nimeä 5-11 blogia, jotka mielestäsi ansaitsevat palkinnon ja joilla on alle 200 lukijaa.
5. Laadi 11 kysymystä, joihin palkitsemasi bloggaajat puolestaan vastaavat.
6. Lisää palkinnon säännöt postaukseen.
7. Ilmoita palkitsemillesi bloggaajille palkinnosta ja linkkaa oma postauksesi heille, 
jotta he tietävät mistä on kyse.


Kysymykset:
1.Jos saisit lukea enää vain yhden kirjan, mikä se olisi?
 Apua.. :D En tykkää lukea kirjoja toistamiseen, joten tässä nyt kysymys siitä, että riskeerattako arvokas ainoa lukukerta uudelle kirjalle, josta en välttämättä pidä, vai lukea joku vanha suosikki. Otan riskin ja valitsen uuden klassikon, jota en ole lukenut. Sanotaanko nyt vaikka Alexandre Dumasin Kolme muskettisoturia. Ehkä se Täällä Pohjantähden alla voisi olla myös hyvä vaihtoehto. Jos pitäisi valita joku uusi kirja, niin Leigh Barduhgon Six of Crows kiinnostaa todella kovasti.

2. Missä luet mieluiten?
Kotona. Sängyssä. Yöllä. En tykkää lukea kodin ulkopuolella, vaikka sitä silloin tällöin teen pakosta. Lukeminen onkin minulla melko epäsosiaalista puuhaa ja yleensä aiheuttaa ihan parisuhderiitojakin :D Olen lisäksi iltavirkku eli kunnon lukupöhinä käynnistyy aina kympin jälkeen illalla.

3. Luetko mieluummin onnellisia loppuja vai sellaisia, jotka jäävät mietityttämään?
Onnellisia, jos nyt puhutaan YA:sta tai romantiikasta tai fantasiasta tai scifistä. Olen heikko ihminen :D Toisinaan mietittyvät loput toimivat näissäkin genreissä, mutta usein haluan saada kunnollisen päätöksen tarinalle.

4.Kertoisitko muutaman kirjan, jota suosittelisit kaikille? 
 Emily Brönte: Humiseva harju. Tämä on vähän sellainen vihaat/rakastat kirja. Minä rakastan tätä, joten minun mielestäni kaikkien pitää lukea tämä (ja rakastaa tätä tietysti :D).

Alexandre Dumas: Monte Criston kreivi. Eeppinen seikkailu, ei yhtäkään turhaa kappaletta tai tapahtumaa, vaikka sivuja päälle tuhat. Yli puolet lyhyemmissä YA-kirjoissakin on usein turhia kappaleita.

Harry Potterit. Mikä se sellainen elämä on, kun ei ole Pottereita lukenut?

5.Mistä kirjasta haluaisit nähdä elokuvan?
Patrick Rothfussin Tuulen nimi voisi olla aika kova. Fantasiaseikkailut on aina jees. Myös äskettäin lukemani Sarah J. Maasin Throne of Glass voisi olla elouvana varsin toimiva.

6.Minkä fantasiakirjan satumaailmaa muistuttaa sinun ajatuksiesi satumaata eniten?
 Varmaankin Narnian tarinoiden. Vähän tylsä, mutta ei voi mitään.

7.Mikä on huonoin lukemasi kirja? Miksi?
Fifty Shades Freed. Tätä ei luultavasti tarvitsisi edes selitellä, mutta kyseessähän on 50 Shades of Grey -sarjan kolmas ja viimeinen osa (thank god). Kirjassa muun muassa tapahtuu seuraavaa: Christian tärvelee Anan rinnat, koska tämä ottaa aurinkoa yläosattomissa ilman Christianin lupaa. Ana unohtaa käydä gynellä ja pamahtaa paksuksi. Ana ja Christian panevat, mutta keskustelevat hyvin vähän.
En tosiaankaan tiedä, miksi olen lukenut tämän. Tai no tiedän. Olen utelias enkä pysty jättämään asioita kesken helpolla.

8. Minkä kirjan päähenkilö on sinusta mielenkiintoisin?
 Harry Potterin täytyy olla yksi henkilökohtaisista lemppareistani. Missään vaiheessa en ollut kyllästynyt häneen ja aina hän jaksoi yllättää.
Toinen mielenkiintoinen päähenkilö oli Soul Eater -sarjassa. Meda oli kunnon badass eikä pyydellyt tekojaan anteeksi tai sortunut säälittävyyteen missään vaiheessa, vaikka kyseessä oli YA-kirja.

9. Luetko runoja?
En enää. Nuorepana olin kiinnostuneempi runoista ja itsekin kirjoittelin niitä, mutta nykyään ei ole aikaa tai jaksamista. Ehkä jonain päivänä, kun aikaa liikenee enemmän, palailen taas runojen pariin.

10. Suunnitteletko lukemista tarkasti?
En todellakaan :D En suunnittele mitään tarkasti elämässä. Valitsen kirjani vähän tähän tyyliin: haen kirjastosta kasan kirjoja, ostan kindlelle pari kirjaa, lainaan e-kirjastosta pari kirjaa --> luen mikä aina milloinkin sattuu tuntumaan hyvältä.

11. Mikä kirja on sykäyttänyt sinua eniten?
Humiseva harju :D No voisi Harry Pottereidenkin sanoa sykähdyttäneen minua aikoinaan hyvin paljon ja melko pitkälle innostaneen minua lukemiseen.

En nyt millään kerkiä katselemaan, että kelle laittaisin haastetta eteenpäin :( Tuhat koulujuttua vielä tehtävänä illalle ja niin edespäin. Jos vähän myöhemmin viikolla ehdin katsoa uudestaan, niin tulen sitten editoimaan tätä ja pistän haastetta eteenpäin :)

2 kommenttia:

Kiitos kommentista!