22. lokakuuta 2015

Lauren Conrad: L.A. Candy -sarja


19-vuotias Jane muuttaa Los Angelesiin bestiksenä, Scarlettin, kanssa. Hän aloittaa työt tapahtumasuunnittelijan firmassa ja totuttelee uuteen elämäänsä, kun hän törmää TV-tuottajaan eräällä klubilla. TV-tuottaja haluaa Janen ja Scarlettin tähdiksi reality-ohjelmaan, jossa heidän elämäänsä kuvataan aamusta iltaan. Jane on innoissaan uudesta mahdollisuudesta ja kun ohjelman kuvaukset alkavat, alkaa myös uusi VIP-elämä. Ohjelman myötä hän saa uusia ystäviä, mutta valitettavasti kaikki eivät ole aikeissaan aivan puhtoisia.

Aikoinaan katselin The Hillsiä telkkarista ja Lauren oli totta kai lempparini. Olen ostanut L.C.:n Style- ja Beauty-kirjat, sillä kaikki palat hänestä, mitkä ovat lähteneet irti, on pitänyt ostaa. Muistan aikoinani kuulleeni myös näistä kirjoista, mutta jostakin syystä jätin lukematta nämä. Reality-TV-hulluna olisi voinut kuvitella minun juoksevan innoissaan näitä hakemaan.

Kirjat olivat selkeästi nuoremmalle YA-yleisölle suunnattuja (tai niin minä ainakin haluan uskoa). Henkilökuvaukset olivat melko yksinkertaisia ja päähenkilö hyvin hajuton ja mauton. Sellainen, johon on helppo samaistua, koska hän sattuu olemaan puhdas pulmunen ja aina tekee sankarillisesti. Hahmoissa oli selkeät roolitukset eikä heissä ollut juurikaan syvyyttä. Tosin tämä ilmeisesti on chick littiä, joten ihan liikaa ei kannata odottaa. 

Kirjoitustyylikin tökki kaikissa kolmessa osassa. Pääpiirteittäin voisi sanoa, että se oli hyvin hengetöntä ja teennäistä. Teksti tuntunut millään soljuvan luonnollisesti ja eteneminen oli hyvin epätasaista. Kaikissa kirjoissa pystyi hyppimään sivuja, sillä kirjat sisälsivät melko epämielenkiintoisia tapahtumia ja juonen kannalta hyödyttömiä asioita. Lauren (tai kuka assistentti tämän sitten on ikinä kirjoittanutkaan) ei ole osannut rakentaa minkäänlaista draamankaarta tarinalle ja kliimaksit näissä kirjoissa ovat hyvin töksähteleviä sekä mitättömiä. Lisäksi tyttöjen väliset keskustelut olivat todella käsikirjoitetun kuuloisia.

Olen vähän pettynyt siihen, miten vähän tässä tuli näkökulmaa tosi-TV:n tekemisestä ja draamaa kulissien takana. Laurenilla kuitenkin on sisäpiiritietoa sen tekemisestä. Minulle, tosi-TV-hullulle, ei ole vaikea myydä realitystä kertovaa sarjaa. Juonen ei tarvitse olla erityisen ihmeellinen tai hahmojen erityisen hyvin rakennettuja ja monimutkaisia. Minähän pidin (jossain määrin) jopa The Selection-sarjasta, joka oli hirvittävää roskaa. Mutta tästä puuttuu kaikki se, mikä tekee tosi-TV:stä niin mehukkaan; draama ja vahvat henkilöt. Ainoastaan viimeisessä osassa pääsemme vähän kiinni siihen realityn tekemiseen ja sen ihmeellisyyteen, mutta itse sanoisin, että liian myöhään ja liian vähän.

Olen pahoillani LC, mutta en voi antaa kirjoillesi enempää kuin 1.5 tähteä :(
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!