21. tammikuuta 2016

Kirja Tag

Kirjavarkaan blogissa oli tällainen muissakin blogeissa kiertänyt tägi, jonka päätin tehdä piristämään ainaisia kirjapostauksia ja vähän avartamaan kirjatottumuksiani.

1. Onko sinulla kotonasi tietty paikka, jossa luet?
Tykkään lukea sohvalla tai sängyllä. Joskus luen keittiön pöydän ääressä. Tässä täytyy ottaa huomioon, että asun 50-neliöisessä asunnossa eli valinnanvaraa ei mitenkään jumalattomasti ole :D

2. Kirjanmerkki vai palanen paperia?
En ole aiemmin ollut kiinnostunut kirjanmerkeistä, mutta ennen joulua näin aivan mielettömän ihania muumi-kirjanmerkkejä. Tällä hetkellä kirjanmerkkinä on toiminut ponnari, joka sattui olemaan käsien lähelle, kun kirja keskeytyi.

3. Voitko lopettaa lukemisen milloin vain vai luetko aina sivun tai kappaleen loppuun?
Periaatteessa kykenen lopettamaan lukemisen missä kohtaa sattuu ja joidenkin kirjojen kohdalla tätä teenkin. Pyrin kuitenkin lukemaan niin hyviä kirjoja, ettei lopettaminen kesken kaiken tule kysymykseenkään ja yleensä joudun sopimaan itseni kanssa, että "saan lukea vielä yhden kappaleen ja sitten menen nukkumaan".

4. Syötkö tai juotko lukiessasi?
Harvemmin, sillä syödessäni katselen yleensä youtubea tai telkkaria. Olen todella surkea juomaan, joten juotuakaan ei tule.

5. Voitko kuunnella musiikkia tai katsella televisiota lukiessasi?
Musiikkia voin kuunnella ja toisinaan oikein varta vasten haluankin. Lukiessani tentteihin kuuntelen aina musiikkia, sillä se auttaa minua keskittymään jostakin kummallisesta syystä :D Telkkarin katselu on vähän kyseenalaista. Saatan laittaa telkkarin päälle eikä se häiritse lukemista, mutta en minä siihen pysty keskittymään samaan aikaan eli se on vain tasutamölynä.

6. Luetko kotona vai missä vain?
Kotona lähinnä. En tykkää lukea julkisilla paikoilla :D Eläydyn lukiessani aika paljon ja minun on mahdotonta pitää naama peruslukemilla, joten en tykkää, että muut näkee.

7. Luetko ääneen vai hiljaa päässäsi?
Pään sisäisesti suurimmaksi osaksi. Tentteihin saatan joskus käyttää äänenlukemis-taktiikkaa, sillä se auttaa minua usein konkreettisesti muistamaan asioita, kun pakotan itseni oikeasti toistamaan perässä luetteloita asioista. Kaunokirjojen kohdalla tällainen on kuitenkin turhaa :D

8. Luetko kaikki sivut vai hypitkö sivujen yli?
Hypin sivujen yli surutta, jos kirja on huono tai tylsä. Toisinaan on tullut ihan satojakin sivuja hypittyä yli. Kärsivällisyyteni ei riitä lukemaan pakolla ja toisaalta olen huono jättämään kirjan täysin kesken, joten päädyn skippailemaan sivuja helposti.

9. Hajoaako kirjan selkä lukiessasi vai pysyykö se kuin uutena?
Yleensä kaikki kirjat kestävät ihan minkälaisella tyylillä tahansa yhden lukemisen. Ja minähän en lue kirjoja kuin yhdesti (yleensä) :D Mutta siis, en tietoisesti pyri säästelemään kirjoja ja luen niitä juuri sillä tavalla kuin se on minulle mukavinta.

10. Kirjoitatko kirjoihin?
En, mutta olen kyllä pitkään pohtinut, että pitäisikö ostaa muistilappuja ja laittaa niitä sivuille ja kirjoittaa ylös tärkeimpiä ajatuksia. Tämä siksi, että tykkään e-kirjoissa laittaa muistiinpanoja kirjoihin ja yliviivata kohtia. Niistä on ollut hauska myöhemmin muistella ajatuksia.

Siinäpä se :D

2 kommenttia:

  1. Oli kiva lukea vastauksiasi! Ja tosiaan, minäkin luen koulukirjoja välillä ääneen, nykyään tosin harvemmin. Silloin on pakko keskittyä itse asiaan, eikä ajatella viittä muuta asiaa samaan aikaan :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!