23. syyskuuta 2015

Syksyn lukusuunnitelmia (TBR syyskuu-joulukuu 2015)

Heippa vaan kaikille!

Tämän postauksen tullessa ulos syksy on jo pitkälle edennyt, mutta ei se mitään. Elokuussa minulla alkoivat perinteiset arkirutiinit, ja kotitehtävien määrä on noussut eksponentiaalisesti suhteessa vapaa-ajan määrään. Tavoitteeni eivät kuitenkaan ole kovinkaan korkeat syksylle, neljä kirjaa kuukaudessa on minun mielestä jo hyvin, ja sen mukaisesti lähden tätäkin TBR-listaa rakentamaan.

Syksy on lähtenyt käyntiin vähän huonosti. Olen ollut apeana jo useamman viikon ajan eikä lukemisesta ole oikein tullut mitään sen vuoksi. En lomaillut kesällä ollenkaan, ja tässä ollaan menty kohta 12 kuukautta putkeen ilman mitään lomia, joten ehkä sekin alkaa pikkuhiljaa näkyä mielenterveydessä :D Periaatteessa minulla ei siis ole mitään sen ihmeellisempää lukujumia, vaan enemmänkin sellainen koko elämän jumi. Ei huvita tehdä yhtään mitään. Toivottavasti saan pian itseäni niskasta kiinni ja pienet ilot voittaa.

Kesällä saavutin Goodreadsin lukutavoitteitani hyvinkin vauhdikkaasti ja olin tilanteeseen hyvin tyytyväinen. Mutta kesälle laatimani TBR-lista sen sijaan ei lyhentynyt ollenkaan :D Hoidin silloin lukemiseni enemmän kirjaston kautta, joten tuli luettua vähän mitä sattuu. Laadin syksylle siitä huolimatta jonkinlaisia tavoitteita, vaikka luultavasti en tule listaa noudattamaan. Tämä on enemmänkin sellainen "jos kaikki tökkii, niin lue näistä joku"-juttu.


Rosamund Hodge - Cruel Beauty
Löyhästi Kaunottareen ja hirviöön perustuva nuorten aikuisten (YA) romanttinen fantasiatarina. Sain kesällä itselleni jonkun pakkomielteen, että alan lukemaan Kaunotar ja Hirviö -kertomuksia. Suunnittelin jo tekeväni jonkun yhteenvetopostauksenkin kaikista niistä, ihan kuin ketään kiinnostaisi :D En tiedä, mistä nämä ajatukset aina sikiävät.

 
Patrick Ness - Knife of Never Letting Go
Todd asuu kaupungissa, missä kaikki asukkaat pystyvät kuulemaan toistensa ajatukset. Sitten Todd ja hänen koiransa törmäävät vahingossa alueeseen, jossa vallitsee täysi hiljaisuus. Siitä hyvästä he saavat paeta henkensä edestä. Tämä on ollut jo pitkään Kindlelläni, mutta ei ole vielä kertaakaan ollut fiilistä lukea tätä. Hyvin vähän hajua siitä, millainen kirja tämä on, ja ehkä sekin vähän vaikeuttaa tähän tarttumista.


Charles Dickens - Kolea talo
Klassikoista Dickensit ovat nyt syksyn lukulistalla, mutta saa nähdä jaksanko lukea. Kerran jo kirjastossa hipelöin näitä kaikkia, mutta peräännyin. Kaksi kaupunkia on ainut "ohut", muut ovat taas sellaisia järkäleitä, että jos sattuu olemaan huono hetki, en saa koskaan päätökseen näitä. Ja se on masentavaa.


Leah Raeder - Black Iris
Laney  Keating aloittaa collegen ja toivoo pääsevänsä pakoon menneisyytensä haamuja. Edellisvuosi oli hänelle yhtä tuskaa, sillä muutamat asiat johtivat siihen, että kukaan ei halunnut olla hänen kanssaan. Edes hänen äitinsä. Kirja kuuluu syksyn New Adult -sarjan pakkolukea-pinoon. Toivon todella, että saan tämän luettua.Cassandra Clare - Clockwork Angel
Tämä on vähän tällainen villikortti. En tykännyt yhtään Mortal Instruments -sarjasta Clarelta (jonka totta kai olin ostanut kokonaisuudessaan), mutta näitä on kehuttu paremmiksi. Ehkä voisin kokeilla, että iskisivätkö nämä paremmin. Mutta periaatteessa ei kiinnosta yhtään, ja lähinnä varmaan haluan harjoittaa jonkinlaista itseni kiduttamista, kun tällaista edes suunnittelen.

Ja enempää en jaksa laittaa listalle, sillä tiedän, etten pysty lukemaan edes näitä viittä. Jos kolme näistä selätän, on suurien pirskeiden aika. Kuten sanottua, minä olen hyvin epäsuunnitelmallinen ja kaoottinen ihminen. Inhoan suunnitella ennalta yhtään mitään.

Näiden lisäksi luen luultavasti sitten kaikenlaista sillisalaattia. Mitä nyt milloinkin sattuu huvittamaan. Olen enemmän sellainen fiilispohjainen lukija. Ja tietysti rahatilanne ja kirjaston varannot sanelee jonkin verran lukulistaa.

Mutta mitäs muiden syksyn luettavien listoilta löytyy? Osaisiko joku tsempata näiden kirjojen suhteen? :D

3 kommenttia:

 1. Minäkin ajattelin lukea tuon Clockwork Angelin jossakin vaiheessa, kunhan joskus saan sen lainattua kirjastosta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kun muistuutit tuosta kirjastosta! Voisin itsekin kokeilla sitä kautta lukea tuon niin ei harmittaisi rahojen meno, jos ei olekaan mieleen :D

   Poista
 2. Minäkin ajattelin lukea tuon Clockwork Angelin jossakin vaiheessa, kunhan joskus saan sen lainattua kirjastosta :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!